Jezero Milada se konečně otevírá! Na své si přijdou sportovci, milovníci motorek i kultury

29. květen 2015

Od břehů jezera Milada, které vzniklo v těsném sousedství Ústí nad Labem zatopením hnědouhelného lomu v Chabařovicích, už zmizely tabule se zákazem vstupu pod tučnou pokutou. Jezero se 30. května slavnostně otevírá.

Ústečané i obyvatelé okolních obcí na tuto chvíli čekají od roku 2010, kdy hladina jezera dosáhla plánované výšky. Napouštění přitom trvalo devět let. Od té doby se vyřešila řada kroků, aby bylo možné jezero otevřít. A bude to s velkou parádou.

Program bude opravdu nabitý a do nedávna pusté okolí jezera ožije skutečně naplno - běží se tu závod na 10 kilometrů, pojede se cyklozávod a potkají se tu i motorkáři.

Program pro příchozí nesportovce začíná v sobotu v 10:00 a poběží až do 17:00. Bude tu indiánská vesnička, skákací hrady pro děti, přehlídka modelů letadel. Můžete se svézt terénními vozy i na člunech, k dispozici budou i terénní koloběžky a mnoho dalšího.

Bude se sportovat!

V jízdě na koloběžkách si příchozí budou moci i zazávodit. Mnohem zásadnější je ale tradiční cyklistický závod v přírodním terénu okolo jezera Milada. Je určen pro cyklisty všech věkových kategorií a pro rodiny. Náročnost trasy je adekvátní jednotlivým kategoriím. První cyklisté se na trať vydají v sobotu v 10:00.

Bez kol, ale se stejnou vervou, vyrazí na cestu kolem Milady i běžci. Závod Desítka s Mumií se tu poběží v neděli od 10:00.

K Miladě se chystají i motorkáři

Motorkáři se nesejdou v sobotu přímo u jezera, mají sraz v Moto areálu Chabařovice. Tam bude během dopoledne probíhat probíhat minicup na ploché dráze, odpoledne jsou v plánu pro dospělé i děti jízdy v závodních autech a konat se bude závod mladých motorkářů. To nej, co se motorek týče, vypukne ve 14:00, kdy vyjede spanilá jízda motorkářů po okolí.

Kopmpletní program najdete na webových stránkách jako Víkend na Miladě 2015!

autor: Lenka Šipošová
Spustit audio