Liběšický zámek jde i s rozlehlým areálem do dražby

22. březen 2017

Už déle než rok je prázdný zámek v Liběšicích na Litoměřicku, ve kterém byl ústav pro mentálně postižené. Ústecký kraj, který areál vlastní, proto nabízí zámek i s přilehlými zahradami k prodeji v dražbě. Ještě před tím ale zájemcům nabídl prohlídku.

„Zámek má dvě podlaží plus obytné podkroví. Vyvolávací cena zámku je 40 milionů korun, veškeré zařízení je v provozu, pouze je odstavené. Jediná nehoda, která vznikla po letošní zimě je prasklý rozvod požární vody. To ale samozřejmě opravíme,“ představuje zámek Zdeněk Šedivý, zástupce Krajské majetkové. K zámku patří také rozsáhlá zahrada, další budovy a garáže.

„Koupi si nemůžeme dovolit, to nepřipadá v úvahu. Pokud by nám ale kraj bezúplatně celý areál převedl, neřekli bychom ne,“ konstatuje starostka Liběšic Alena Knobová a pokračuje: „Podle nás je areál vhodný pro sociální účely, ať už pro seniory, nebo pro postižené. Ten park je vhodný pro procházky a relaxaci…“

Před dražbou můžou zájemci o koupi zámku ještě přijít na prohlídku 4. dubna od 13 hodin. Samotná dražba se pak uskuteční 11. dubna na krajském úřadě v Ústí nad Labem.

autor: Lucie Valášková
Spustit audio