Jablková buchta
Krásně využijete i padaná jablka nebo nevhodná ke skladování a co víc, pokud nespotřebujete celou buchtu, můžete ji úspěšně zamrazit a mít tak moučník kdykoli po ruce.
Suroviny:
10 lžic polohrubé mouky
6 lžic bílého jogurtu
5 lžic hnědého cukru
2 vejce
půl sáčku kypřicího prášku
špetka soli
na drobenku: 3 lžíce cukru
3 lžíce hrubé mouky
2 lžíce másla
půl sáčku vanilkového cukru
tuk a mouka na plech
asi 4 jablka
Postup:
1. Jablka opláchneme, osušíme, rozkrájíme na osminy a vykrojíme jaderník.
2. Smícháme jogurt s cukrem, vejci a solí, přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva a dáme těsto na vymazaný a vysypaný plech. Je-li příliš hutné, přidáme trošku mléka.
3. Na těsto těsně vedle sebe naklademe osminy jablek a posypeme drobenkou z cukru, mouky a másla.
4. Upečeme ve středně předehřáté troubě.
Dobrou chuť vám přeje Marcela Manová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka