Slovenský prezident Kiska navštíví ČR. Poobědvá se Zemanem a navštíví Lidice

Českou republiku dnes navštíví slovenský prezident Andrej Kiska, který se setká se svým protějškem Milošem Zemanem. Oba státníci se liší například v postoji k Rusku. Odpoledne pak pojede Kiska do Lidic na Kladensku, kde položením kytic k společnému hrobu a k Pomníku dětských obětí uctí 73. výročí vypálení obce nacisty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miloš Zeman a Andrej Kiska (vpravo) při oslavě 70. výročí SNP

Miloš Zeman a Andrej Kiska (vpravo) při oslavě 70. výročí SNP | Foto: Filip Jandourek

Jednodenní pracovní návštěvu zahájí Andrej Kiska obědem s Milošem Zemanem.

Budou mluvit zejména o situaci na Ukrajině a postoji k Ruské federaci.

Zatímco Miloš Zeman kritizuje ekonomické sankce namířené proti Rusku už od jejich vyhlášení, Andrej Kiska je zastáncem tvrdé politiky vůči Moskvě.

Vedle aktuální politiky čeká slovenského prezidenta i historie. V Lidicích uctí oběti války a samotné obce vypálené nacisty po atentátu na Reinharda Heydricha.

Na tom se podílel i slovenský výsadkář Jozef Gabčík, kterého nedávno prezident Kiska povýšil in memoriam do hodnosti brigádního generála.

Petr Vavrouška, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme