Olympijské Rio nezaznamenalo během her ani jeden případ nákazy virem zika

Rio de Janeiro nezaznamenalo v průběhu olympijských her ani jeden objevený případ infekce virem zika. Žádné takové hlášení nemá Světová zdravotnická organizace v souvislosti s olympiádou ani z dalších zemí. Boj proti komárům, přenášejícím ziku a další nákazy, ale v Brazílii pokračuje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na vir zika upozorňuje i oblečení pracovníků na hrách v Riu

Na vir zika upozorňuje i oblečení pracovníků na hrách v Riu | Zdroj: Reuters

Statistiky zatím potvrzují to, co zdravotnické úřady a organizátoři her hlásili už před jejich začátkem. V zimním období mezi červnem a srpnem vždy klesá počet nákaz přenášených tropickými komáry.

Řada sportovců včetně tenistů Tomáše Berdycha a Karolíny Plíškové uváděla jako důvod neúčasti na olympijských hrách právě virus zika.

Brazílie se ale už teď připravuje na další vlnu virových onemocnění jako dengue a chikungunya, která každoročně přichází s oteplením. Případů mikrocefalie u novorozenců, která podle lékařů souvisí se zikou, je od začátku zkoumání před dvěma lety v zemi potvrzených 1749.

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme