Mrtvých Indonésanů po přírodních katastrofách přibývá

V Indonesii stále neskončily záchranné práce po ničivém pondělním zemětřesení, následné vlně tsunami a sopečných erupcích. Tyto katastrofy si dohromady vyžádaly už přes 350 obětí. Po dalších čtyřech stovkách lidí záchranáři stále pátrají.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Indonésie - Bali

Indonésie - Bali | Foto: Corel GALLERY

Na indonéských ostrovech Mentawai, které zalila v pondělí vlna tsunami pokračují pátrací i záchranářské práce. Týmy se k postiženým kvůli odlehlosti dostaly s několikadenním zpožděním.

Rozsáhlé oblasti jsou pak stále zaplaveny vodou. Odborníci nevylučují, že přívalová vlna tsunami, kterou odhadovali na tři metry, mohla mít i metrů šest. Indonésie se ale nevypořádává jen s následky katastrofy po obří vlně.

Na ostrově Jáva pozůstalí pohřbili 33 lidí, kteří zemřeli při erupci sopky Merapi. I přesto, že se situace v okolí vulkánu uklidnila, nebezpečí nových erupcí je stále vysoké.

Lukáš Vincourek, Kateřina Procházková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme