Na Červenohorské sedlo se opět dostanete z obou stran. Silničáři naposledy přerušili práci

Po sedmi měsících končí uzávěrka jižní části silnice z Koutů na Červenohorské sedlo. Opravu tohoto úseku totiž silničáři na zimu opět přerušují. Ze silnice tak zmizely zátarasy i těžká technika.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Uzavřené Červenohorské sedlo

Uzavřené Červenohorské sedlo | Foto: Miroslav Kobza | Zdroj: Český rozhlas

Oprava silnice na Červenohorské sedlo začala před dvěma lety. Silničáři ale musejí vždy na zimu práce přerušit. Znovu se sem vrátí na jaře. Naposledy. Už jim chybí položit jen poslední vrstva asfaltu.

Už teď je ale silnice mnohem širší a taky bezpečnější. Uvízlé kamiony už by neměly blokovat provoz. Přestože lyžařskou sezónu v tamním skiareálu oprava neovlivnila, je provozovatel střediska Martin Dubský rád, že se blíží ke konci.

V Jeseníkách je na půl roku neprůjezdné Červenohorské sedlo, kvůli opravě

Číst článek

„Úsek celých devíti kilometrů z Koutů až na Červenohorské sedlo už bude v podstatě celý opraven, široký, bezpečný, takže všechno nahrává tomu, že bude doprava na Červenohorské sedlo a přes Červenohorské sedlo podstatně snazší,“ řekl Dubský.

Oprava devítikilometrového úseku bude stát asi čtvrt miliardy korun.

Andrea Švubová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme