Delarge předvedl svůj 'lepší den'. Gólem proti Spartě zabojoval o místo

Fotbalová Sparta ve 14. kole nejvyšší domácí soutěže přenechala první ligovou příčku Plzni, za kterou teď zaostává o tři body. Pražané totiž nezvládli včerejší duel v Liberci. Slovan sice v několika fázích zápasu přehrávali, ale nakonec u Nisy prohráli 0:1. Jediným úspěšným střelcem byl totiž domácí Dzon Delarge, který se do sestavy dostal jen kvůli rozsáhlé marodce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dzon Delarge byl jediným střelcem zápasu proti Spartě

Dzon Delarge byl jediným střelcem zápasu proti Spartě | Zdroj: ČTK

Dzon Delarge se v zápase od léta prakticky neukázal. Přednost dostávali jiní s výrazně lepší pověstí i morálkou. Pak ale Severočechy pokosila zranění, přišel zápas se Spartou a konžský útočník je pod Ještědem díky výstavní a hlavně vítězné trefě znovu za hvězdu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dzon Delarge předvedl jeden ze svých lepších výkonů v Liberci, zařídil vítězství nad Spartou

„Nechtěl jsem nad tím moc přemýšlet, prostě jsem se opřel do balonu, a byl tam! Pro mě je nejdůležitější, že jsem se předvedl, že jsem se zase ukázal fanouškům, kteří mě po celou tu dobu podporovali. Ten gól je pro ně,“ vysvětluje Dzon Delarge.

Pod Ještědem se o něm říká, že když chce a má chuť, je rozdílovým hráčem. Když ne, velké věci od se od něj určitě čekat nedají. Trenér Jindřich Trpišovský proto jen doufal, že má jeho svěřenec jeden ze svých lepších dnů:

„Tahů s otazníkem bylo víc. U Delargeho nikdy nevíte. Dřív jsem ho hanil, dnes ho musím pochválit. Začal bojovat o své místo na slunci a dokázal, že když chce a má to v hlavě srovnané, může nám hodně pomoct,“ ví trenér Severočechů.

A tentokrát skutečně pomohl - díky jeho brance zůstává momentálně čtvrtý Slovan v kontaktu s mužstvy na předních příčkách ligové tabulky. Zato Sparta ztrácí 3 body na vedoucí Plzeň.

„Mrzí nás to. Chtěli bychom pořád vítězit, bohužel teď se na první flek dostala Plzeň. Nicméně si myslím, že soutěž má ještě daleko od konce,“ byl po utkání zklamaný stoper Jakub Brabec, hlavně ale z toho, že pražský tým i přes dobrý výkon nebral ani bod.

V zajímavém zápase měli hosté proti obětavě hrajícím libereckým fotbalistům více ze hry i víc šancí. „Bohužel jsme se neprosadili. Nebyli jsme horším soupeřem, ale neproměnili jsme šance. Pak přišla jedna chyba a takhle trpíme,“ dodává obránce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reakce sparťanů po porážce v Liberci

Sparta ale na podzim v lize potřetí prohrála, potřetí na hřišti soupeře, a potřetí v očekávaném zápase. Tentokrát ovšem byl výsledkový nezdar v několika pohledech jiný.

„Tohle není porážka z Plzně ani ze Slavie. Podle způsobu hry, šancí a projevu je úplně jiná. Stalo se, tohle je člověk schopný pochopit, tamty zápasy ne,“ říká sparťanský trenér Zdeněk Ščasný, který teď bude chystat tým na důležitý čtvrteční zápas v Evropské lize.

Mirko Vasić, David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme