Libor Došek je zpátky. Teplický útočník opět rozhoduje zápasy

Pokud by byl ještě na živu legendární trenér Tomáš Pospíchal, možná by svůj slavný výrok poupravil. Fotbal v Teplicích logiku měl, i když to tak 81 minut nevypadalo. Severočeši totiž předvedli málo vídaný zvrat v utkání 21. kola Gambrinus ligy. 10 minut před koncem dostali od Slovácka branku a prohrávali 0:1, ale hlavně díky střídajícímu Liboru Doškovi ještě utkání otočili, takže v čele tabulky bodově dostihli pražskou Spartu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost teplických hráčů z gólu, který vstřelil Libor Došek, a zajistil tak svému týmu vítězství

Radost teplických hráčů z gólu, který vstřelil Libor Došek, a zajistil tak svému týmu vítězství | Zdroj: ČTK

Schválně, hádejte, kolik vteřin uběhlo od chvíle, kdy se Libor Došek dostal v 81. minutě na trávník, do doby, než s nešťastným přispěním obránce Slovácka Pavla Němčického srovnal stav zápasu na 1:1.

Ubereme dvacet vteřin ticha, a dostáváme se na rovnou půlminutu. Ale to ještě nebylo ze strany teplického dlouhána všechno. O dalších 8 minut později vstřelil Libor Došek díky přesné hlavičce vítěznou branku a nemusel zastírat, že povedenější střídání ještě ve své kariéře nezažil.

Přehrát

00:00 / 00:00

RRZ-fotbal_ma_logiku.mp3

„Někdy to tak zkrátka sedne, je to samozřejmě hodně o štěstí. Ale užívám si to," popisoval šťastný střelec Libor Došek.

A radost mu nezkazili ani hráči Slovácka, kteří poukazovali na zraněný ret Pavla Němčického - důsledek souboje před vítěznou brankou.

„Byly tam strkanice, ale to je normální. Fotbal nejsou šachy, je to kontaktní sport a od posuzování nedovolených zákroků tam jsou rozhodčí, ti nic neviděli,“ dodal hrdina zápasu, který svým obratem připravil speciální dárek i jednomu jubilantovi v týmu.

Jubilant Pavel Verbíř

Pavel Verbíř totiž hrál tří stý padesátý duel v nejvyšší domácí soutěži, a zrovna u něj by si nerad poznamenal ztrátu, která by tým prakticky vyřadila z boje o titul.

„Libor od nás všech dostal velikou pochvalu. Přišel, a rozhodl utkání během deseti minut, takhle to má vypadat,“ oddechl si nakonec Pavel Verbíř.

Není divu, fotbalisté Slovácka jen jedinkrát za celý zápas nebezpečně zaútočili, a hned z toho byl gól. A pokud by byl vítězný, mohl by teplický záložník zavzpomínat, jak že to ten pan trenér Tomáš Pospíchal tenkrát pravdivě vymyslel.

„Kdyby Slovácko vyhrálo, tak by to asi bylo nespravedlivé. Ale tentokrát zvítězilo mužstvo, které asi vyhrát mělo,“ uzavřel s úsměvem Pavel Verbíř.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme