Fanoušci Slavie trpí. Vedení zahodilo historickou šanci, říkají

Zřejmě poslední příležitost jak ještě zachránit sezonu mají fotbalisté pražské Slavie. Sešívaní se od 19 hodin utkají v prvním čtvrtfinálovém duelu domácího poháru se Spartou. Fotbaloví fanoušci Slávie svému týmu před derby však příliš nevěří.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový trenér fotbalové Slavie František Cipro 31. března po tiskové konferenci v Praze

Nový trenér fotbalové Slavie František Cipro 31. března po tiskové konferenci v Praze | Zdroj: ČTK

Zájemců o vstupenky potkáte před pokladnami stadionu v Edenu dost, podle odhadů by mohlo přijít na dnešní duel skoro deset tisíc lidí, ale nikoli optimistů, jak ukázal miniprůzkum v řadách slávistických fanoušků.

„Všechno je špatně, vedení nepracuje dobře, prostě nic nefunguje. Prohýřili jsme zkrátka největší příležitost v poválečné historii klubu, jak se stát týmem číslo jedna v Česku. Z mého pohledu máme tak 20 procentní šanci, že Spartu porazíme,“ nebral si servítky jeden z příznivců Slavie.

Přehrát

00:00 / 00:00

RRž-fotbal-pohár-fanoušci nevěří.mp3

Fanoušci svým hráčům příliš nevěří, a spíše počítají s porážkou. To je situace, na které může nový trenér Slavie František Cipro jen získat. Pokud se mu povede dostat tým přes úspěch v domácím poháru do Evropy, může být za hrdinu, i když on sám je mnohem opatrnější. Jít po jediném tréninku s týmem do derby se Spartou, to prý není zrovna ideální začátek.

„Že bych skákal radostí, to tedy ne. Ale samozřejmě jsem chodil na fotbal, ty kluky znám, některé jsem i dokonce trénoval, ale ideální to není,“ popisoval František Cipro.

Kluci si to vyříkali, tvrdí Cipro

Takže se snaží zapracovat hlavně na psychice svých svěřenců, hrát fotbal prý zapomenout nemohli.

„Pozitivum je, že na tréninku promluvili někteří hráči, že se nebáli a řekli svůj názor. Příprava se skládala ze dvou částí, a ta důležitější se odehrála v kabině,“ dodal Cipro.

A zřejmě v ní zaznělo i to, že je úspěch v domácím poháru jedinou cestou, jak se ještě do Evropy dostat.

„Samozřejmě, že i já jsem se k naší situaci vyjádřil. Ale myslím, že těch slov padlo za poslední dobu docela dost, teď musíme zapracovat na hřišti. Je to určitě poslední šance, jak se dostat do evropských pohárů, to víme všichni,“ uzavřel slávistický útočník Stanislav Vlček.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme