MS: Francie s JAR končí, postupují Uruguay a Mexiko

Fotbalisté Francie po problémech uvnitř mužstva nedokázali vyhrát ani v závěrečném utkání základní skupiny a podlehli Jihoafrické republice 1:2. Tento výsledek znamená, že na světovém šampionátu dohrály oba týmy. Do osmifinále postupují ze skupiny „A“ Uruguay a Mexiko, jejichž vzájemný zápas skončil výhrou Jihoameričanů 1:0.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaný Francouz Gignac během utkání s JAR

Zklamaný Francouz Gignac během utkání s JAR | Zdroj: ČTK

Francie - JAR 1:2 (0:2)

Zápas dvou zklamaných, i tak by se dal charakterizovat duel mezi Francií a Jihoafrickou republikou. Francouzskou reprezentaci sužovaly vnitřní spory a na posledním utkání ve skupině to bylo znát. Ve 37. minutě prohrávali svěřenci trenéra Domenecha 0:2, navíc byl po úderu loktem v hlavičkovém souboji vyloučen Gourcuff.

Také ve druhém poločasu byli domácí lepším týmem, své vedení ale přes několik nadějných příležitostí zvýšit nedokázali. Naopak poslední gól Francouzů na letošním šampionátu vstřelil Malouda. Ovšem nakonec také hráči JAR byli po utkání smutní. V konečné tabulce skupiny "A" skončili za postupujícím Mexikem pouze zásluhou horšího skóre.

Branky: 70. Malouda - 20. Khumalo, 37. Mphela. Rozhodčí: Ruiz - Gonzalez, Clavijo (všichni Kol.). ŽK: Diaby. ČK: 26. Gourcuff (oba Fr.). Diváci: 39.415.

Sestavy:

Francie: Lloris - Sagna, Squilacci, Gallas, Clichy - Diarra (82. Govou), Gourcuff, Diaby - Gignac (46. Malouda), Cissé (55. Henry), Ribéry. Trenér: Domenech.

JAR: Josephs - Ngcongca (55. Gaxa), Mokoena, Khumalo, Masilela - Sibaya, Khuboni (78. Modise) - Pienaar, Parker (68. Nomvethe), Tshabalala - Mphela. Trenér: Parreira.

Mexiko - Uruguay 0:1 (0:1)

Utkání dvou dosud neporažených týmů skupiny "A" vyznělo lépe pro Uruguay, která tak postupuje do osmifinále z prvního místa. Účast ve vyřazovací části šampionátu si ale zajistilo také Mexiko. Samotný zápas nabídl ofenzivní podívanou. Po několika neproměněných šancích na obou stranách se prosadil ve 43. minutě uruguajský útočník Suárez, který hlavou usměrnil do sítě centr Cavaniho.

Druhý poločas už příliš pohledného fotbalu nenabídl. Uruguay zahrozila pouze v úvodu, poté přenechala iniciativu mexickému soupeři. Ten ale i přes prohru nakonec také slavil postup mezi posledních šestnáct týmu šampionátu. Povedlo se mu to už popáté za sebou.

Branka: 43. Suárez. Rozhodčí: Kassai - Eros, Vamos (všichni Maď.). ŽK: Hernández, Castro - Fucile. Diváci: 33.425.

Sestavy:

Mexiko: Pérez - Osorio, Rodríguez, Moreno (57. Castro), Salcido - Torrado, Márquez, Guardado (46. Barrera) - Dos Santos, Franco, Blanco (63. Hernández). Trenér: Aguirre.

Uruguay: Muslera - M. Pereira, Lugano, Victorino, Fucile - Arévalo, Pérez, Á. Pereira (77. Scotti) - Suárez (85. Fernández) , Forlán, Cavani. Trenér: Tabárez.

Konečná tabulka skupiny „A“:

1. Uruguay 3 2-1- 0 4:0 7 b.
2. Mexiko 3 1-1-1 3:2 4 b.
3. JAR 3 1-1-1 3:5 4 b.
4. Francie 3 0-1-2 1:4 1 b.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme