První pocity jsou velmi příjemné, říká nová posila fotbalistů Slovanu Ďubek

11. červenec 2014

Přestože bude Slovan Liberec v předkole bojovat o postup do skupiny Evropské ligy, dlouho to na výrazné posílení kádru nevypadalo. Minulý týden ale Severočeši angažovali Branislava Obžeru s Michalem Hamulákem, teď se navíc klub definitivně dohodl na dvouleté smlouvě s dalším Slovákem - Tomášem Ďubekem, který přichází z Ružomberoku.

Kromě několika známých spoluhráčů ale přivítal v Liberci nejdražší letní posilu Slovanu také neustávající déšť.

„Na takové počasí jsem zvyklý, protože Ružomberok je podobným městem jako Liberec. Vůbec mě to nepřekvapilo a mé první pocity jsou velmi příjemné. Z mé strany panuje velká spokojenost,“ vysvětluje Ďubek, že v úvodu nového angažmá nemusí procházet složitou aklimatizací.

Skoro jako doma by si mohl pod Ještědem připadat i díky svým spoluhráčům. Sedmadvacetiletý záložník je totiž i v součtu s trenéry už osmým Slovákem v liberecké kabině.

„Všechny hráče i trenéry si z hřiště pamatuji. Je specifické, že jsme stáli proti sobě a nyní jsou z nás kolegové. Věřím, že splatím důvěru, která je do mě vkládána,“ naráží Ďubek na to, že by se ve Slovanu měl stát jedním z tahounů mužstva.

Vždyť v Ružomberoku nastupoval s kapitánskou páskou, a v předminulé sezoně byl dokonce vyhlášen nejlepším hráčem tamní Corgoň ligy. Po uplynulém ročníku se ale jeho klub vydal cestou omlazování kádru. Proto rodáka ze Zvolena kontaktoval právě Liberec.

Ďubek se na Slovensko brzy vrátí

„Když jsem na konci sezony věděl, že už se mnou v klubu nepočítají i přesto, že jsem měl ještě smlouvu na dva roky, tak jsme začali hledat nějaké řešení. Ozval se Liberec, jednání sice trvala docela dlouho, ale jsme rád, že jsme to vyřešili,“ říká Ďubek, který se ale na Slovensko co nevidět vrátí.

Už příští čtvrtek se totiž Slovan představí v rámci 2. předkola Evropské ligy v Košících.

„Na zápas myslím už nyní. Košice ze slovenské ligy velmi dobře znám a vím, že jde o velmi nepříjemného soupeře. Klubové úspěchy upřednostňuji před těmi svými,“ dodává levonohý fotbalista, že je po dvanácti letech strávených Ružomberoku okamžitě odhodlaný přispět k libereckému postupu.

autoři: David Nyč , Petr Hašek
Spustit audio