Hokejové play off zasáhla smrt. V Ostravě zemřel fanoušek

Tragická událost poznamenala pátý čtvrtfinálový zápas play off hokejové extraligy mezi Vítkovicemi a hostující Spartou. V páté minutě utkání totiž postihla srdeční zástava jednoho z fanoušků, a i přes první pomoc přítomných záchranářů devětapadesátiletý příznivec hokeje zemřel. Oba kluby se poté dohodly, že se duel odehraje ve čtvrtek od 17:00.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident vítkovického klubu František Černík a generální manažer pražské Sparty Petr Bříza

Prezident vítkovického klubu František Černík a generální manažer pražské Sparty Petr Bříza | Zdroj: ČTK

Utkání provázelo i vážné zranění sparťanského útočníka Jakuba Korejse, který po jednom ze soubojů u mantinelu zůstal silně otřesený na ledě. Informace České televize popisovaly jeho přesun do nemocnice s nepříjemným poraněním páteře.

Rozhodčí zápasu Radek Husička a Martin Fraňo se po obou incidentech nejdříve rozhodli, že duel na hodinu přeruší. Později však po dohodě obou klubů souboj ukončili a přesunuli na čtvrtek. Stav série mezi Vítkovicemi a Spartou je nerozhodný 2:2, ve středu v Ostravě gól nepadl.

„Je to strašná tragédii, dozvěděli jsme se, že to byl pán s malým synkem. A myslím si, že je dobře, že se nehrálo. Vzhledem k respektu vůči rodině, jednoznačně nehrát. Všichni to mají v hlavách a po takovéto tragédii se soustředit na hokej, je nelidské. Nedovedu si představit, jak by to na ledě vypadalo. Z lidského hlediska ani jiná možnost nebyla,“ popisoval na vítkovickém webu asistent kapitána domácích Pavel Trnka.

„Je dobře, že se nehrálo. Konzultovali jsme to se Stanislavem Šulcem. V pravidlech se říká, že by se mělo dohrát, ale protože neznal atmosféru v hale, nechal to na nás,“ souhlasil s Trnkou manažer Sparty Petr Bříza.

Jan Cigánik Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme