Bodyčeky, blokování střel i palba na gólmana. Reportér ČRo byl na den extraligovým hokejistou

Pokud mají být hokejové statistiky měřítkem skutečných hráčských kvalit, dlouho byli za ty největší hvězdy takřka výhradně ofenzivní hokejisté. Vedení Tipsport extraligy ale už třetí sezonu dává šanci zazářit právě ve statistikách také dříčům, a hráčům vykonávajícím při zápasech tzv. černou práci. Radegast index je žebříček, který bodově oceňuje zablokované střely soupeře, hity, i statistiku plus minus.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reportér ČRo David Nyč po tréninku s Janem Výtiskem

Reportér ČRo David Nyč po tréninku s Janem Výtiskem | Foto: David Nyč

Průběžným extraligovým lídrem je v tomhle ohledu kapitán Liberce Jan Výtisk, který si vzal 'do parády' našeho reportéra - ten oblékl výstroj a na ledě liberecké arény absolvoval trénink hokejového bojovníka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportér ČRo David Nyč si vyžkoušel trénink s extraligovým hokejistou Janem Výtiskem

Během tréninku s Janem Výtiskem, jedním nejtvrdších beků extraligy, si reportér Českého rozhlasu vyzkoušel jaké je to být jeho spoluhráčem, ale rovněž i to, jak ostrým protihráčem obránce Liberce umí být.

Jedním z úkolů rozhlasového novináře byla například snaha srazit Jana Výtiska na zem pomocí bodyčeku. To se ale nakonec nepodařilo, což kustod libereckého mužstva okomentoval tím, že reportérovi chybí praxe z posilovny…

Součástí tréninku byla i hra tělem | Foto: David Nyč - NEPOUŽÍVAT

„Do kádru bych vás vzal, ale chce to na sobě stále pracovat,“ odpovídá na přímý dotaz člena redakce Českého rozhlasu kustod Bílých Tygrů Emil Šostý.

Další výzvou pro reportéra bylo blokování střel, které na něj vysílal takřka sto kilový obránce Výtisk. „Když puk trefí hokejistu do nohy, tak je z toho modřina, ale to se dá. Nepamatuji si, že někdo někoho trefil třeba do hlavy,“ říká hráč Liberce.

Reportér Českého rozhlasu při blokování střely Jana Výtiska | Foto: David Nyč - NEPOUŽÍVAT

„Někdy se ta modřina projeví, ale když to člověk nedostane přímo do kosti, tak to ani nevnímá,“ dodává lídr hodnocení Radegast index v letošní extraligové sezoně.

Součástí tréninku bylo také cvičení na sílu nohou, kdy byl reportér přivázán gumou k mantinelu a jeho cílem bylo dostat se co nejdál od něj. Na závěr si pak rovněž vyzkoušel zakončení a střelbu.

David Nyč, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme