Hokejové MS útočí na divácký rekord, přišlo už půl milionu fanoušků

Čeští hokejisté si s předstihem zajistili čtvrtfinále a diváci chodí na zápasy v takovém počtu, že pravděpodobně padne rekord v návštěvnosti. Čeští pořadatelé by se tak po roce opět mohli pyšnit nejnavštěvovanějším šampionátem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyprodaná O2 arena

Vyprodaná O2 arena | Foto: Český rozhlas

Rekord sebral České republice po deseti letech loni běloruský Minsk. Do Minsk Areny a Čižovka Areny dorazilo na zápasy loňského mistrovství světa 640 044 diváků. Letos po deseti dnech už padla hranice půl milionu.

Atmosféru v halách, konkrétně té pražské, si velice pochvalují hlavně čeští hokejisté. „Je to parádní. Můžeme být vděční za to, jak nás lidi podporují. Každý zápas je vyprodaný a já si to užívám,“ říká obránce Jakub Krejčík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na návštěvnost šampionátu v Praze a Ostravě se zaměřil reportér ČRo Štěpán Pokorný

Pár zápasů šampionátu vynechal, a mohl si tak užít atmosféru jakožto divák. „Mohl jsem se víc dívat po divácích, takže jsem to víc pociťoval. Chvílemi jsem z toho měl husinu,“ přiznává zadák švédského Örebro.

„Je krásné hrát před tolika lidmi, kteří tím žijí. Doufáme, že jim to bude moct nějak oplatit v důležitých zápasech,“ věří útočník Radek Smoleňák. První velmi důležitý zápas přijde na řadu ve čtvrtek.

Čtvrtfinálového soupeře ještě český tým nezná, ale připadne na něj buď Rusko, výběr Spojených států, Finsko, nebo Bělorusko.

Nejvíc hráčů z extraligy má na MS Slovinsko, přesto sestupuje

Číst článek

Češi si zahráli loni proti Švédsku o bronz, ale neuspěli. Fanoušci doufají, že letos to bude jiné a že v České republice uvidí na krcích domácích hokejistů cenné kovy. To si přejí i organizátoři, kteří už ale dá se říct zvítězili, a to díky už zmiňovaným skvělým fanouškům.

„Atmosféra v obou městech je úžasná. Kromě Kanady jsem nikdy neviděl takovou hokejovou euforii než tu, která panuje v těchto dnech v České republice,“ těší šéfa pražské části MS Petra Břízu.

„Lidé přijdou, dobře se baví ve fanzóně, jdou na pěkný zápas s výbornou atmosférou a druhý den se rozhodnou, že si koupí lístek. Je to spontánní rozhodnutí, což je strašně pozitivní. Když to bude trvat dál, budeme atakovat hodně vysoká čísla,“ věří ostravský organizátor Aleš Pavlík.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme