Klimek už si ve finále play-off nezahraje. Za kopnutí Dernera si odsedí pět zápasů

Pro hokejového útočníka pražské Sparty Lukáše Klimka skončila sezona. Za svůj zákrok proti libereckému Lukáši Dernerovi z pátečního druhého finále play-off obdržel od disciplinární komise trest na pět utkání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaní hokejisté pražské Sparty po prohraném utkání s Libercem

Zklamaní hokejisté pražské Sparty po prohraném utkání s Libercem | Zdroj: ČTK

Lukáš Klimek se provinil v pátek na ledě Liberce, kdy Lukáše Dernera v závěru druhé třetiny po strkanici před libereckou brankou úmyslně kopl bruslí do kolena.

Rozhodčí mu udělili trest na pět minut plus do konce utkání a disciplinární komise po přezkoumání situace pozastavila Klimkovi činnost na pět zápasů.

„Předseda disciplinární komise kvalifikoval jeho jednání jako vědomé s tím, že při způsobu, jakým byl zákrok veden, si hráč musel být vědom, že v případě zásahu mimo chrániče může dojít i k vážnému zranění protihráče,“ uvedl v tiskovém prohlášení hokejový svaz.

Klimek přitom mohl obdržet stopku v rozmezí pěti až deseti duelů, ale disciplinární komise stanovila výši trestu při spodní hranici, jelikož útočník Sparty nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a Derner neutrpěl v důsledku zákroku zranění.

Finálová bitva mezi Spartou a Libercem pokračuje v pondělí v pražské O2 areně za stavu 1:1 na zápasy. Utkání začíná v 18.20 a v přímém přenosu jej bude vysílat ČRo Sport.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme