Liberec ani Sparta překvapení nepřipustily. Čtvrtfinále extraligy začaly vítězně

V hokejové extralize dnes zasáhly do bojů ve čtvrtfinále i zbývající čtyři týmy. Z vítězství se v obou duelech radovaly favorizované domácí týmy, když vítěz základní části Liberec porazil Chomutov, zatímco pražská Sparta zdolala Zlín.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta porazila Zlín 4:3

Sparta porazila Zlín 4:3 | Zdroj: ČTK

Liberečtí Bílí Tygři, kteří v dlouhodobé části extraligy vytvořili nový bodový rekord, vstoupili do play-off vítězstvím nad Piráty z Chomutova.

Na hráčích Liberce nebyla poměrně dlouhá pauza mezi koncem základní části a začátkem čtvrtfinále znát, když měli převahu nad Chomutovem, který se mezi osm nejlepších probojoval až přes předkolo, od počátku utkání.

Na skóre zápasu to však znát nebylo. Liberec sice vedl od 11. minuty, kdy povedenou akci domácích do odkryté brány zakončil Bulíř, ale následně si Bílí Tygři nedokázali vytvořit větší gólový náskok.

Toho na konci druhé dvacetiminutovky využili Piráti, kteří díky spolupráci Romana Červenky a střílejícího Michala Vondrky srovnali na 1:1.

Třetí třetina ale lépe vyšla favoritům. Nejprve ve 47. minutě při přesilové hře Petr Vampola pěknou křižnou nahrávkou našel Michala Bindera, a ten vrátil Liberci vedení.

O necelých šest minut později pak pojistku přidal Michal Řepík, který se nedlouho poté prosadil i z trestného střílení a uzavřel stav utkání na konečných 4:1.

Také v zápase mezi Spartou a Zlínem začali lépe domácí.

Ve 12. minutě nejprve skóre utkání otevřel Petr Kumstát, kterého minutu poté napodobil jeho spoluhráč Jan Hlaváč, jenž po pěkné akci s Michalem Dragounem navýšil vedení Sparty na 2:0.

Hosté posléze vyrovnali hru, za což byli v polovině zápasu odměněni gólem, který si připsal Robert Říčka.

Stav 2:1 ale nevydržel dlouho, když se Sparta de facto okamžitě díky trefě Michala Dragouna vrátila do dvoubrankového vedení.

Ani to ovšem hokejisty Zlína nezlomilo. Berani začali závěrečnou třetinu velmi aktivně a výsledkem toho byl gól z hole Petra Holíka, který tvrdou střelou ze střední vzdálenosti vrátil svému týmu naději.

V závěru ale Sparta drama nepřipustila, když díky využité přesilovce zvýšila na 4:2. Zlínští sice posléze při záverečné power play snížili na 4:3, ale dvě sekundy před záveřečnou sirénou již tato změna stavu nic neřešila.

Jak Chomutov, tak Zlín budou mít šanci za vyrovnání sérií již zítra, kdy jsou na programu první odvety.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápasy:

Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 11. Bulíř (Bakoš, Radivojevič), 47. Birner (Vampola, Krenželok), 53. Řepík (Birner, Vampola), 58. Řepík z trestného střílení - 36. Vondrka (Červenka, V. Růžička ml.). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno).

HC Sparta Praha - PSG Zlín 4:3 (2:0, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 12. Kumstát (Forman, Pech), 13. Hlaváč (Dragoun), 32. Dragoun (Netík), 54. Čajkovský (Sabolič, Cingel) - 30. Říčka (Žižka, Bukarts), 47. P. Holík, 60. Ondráček (P. Holík, O. Horák). Rozhodčí: Šindler, R. Čech - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 9271.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme