Litvínov v baráži přehrál Slavii, Vary ji po vítězství nad Jihlavou v tabulce přeskočily

Vítěz loňského play off hokejové extraligy Litvínov nadále úspěšně bojuje o udržení mezi elitou. V 7. kole baráže si Severočeši pomohli již pátým vítězstvím, když tentokrát zdolali pražskou Slavii 5:1. Sešívaní se naopak propadli na třetí příčku barážové tabulky. Karlovy Vary totiž doma porazily Jihlavu 3:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový Litvínov v dosavadních sedmi zápasech baráže nasbíral patnáct bodů

Hokejový Litvínov v dosavadních sedmi zápasech baráže nasbíral patnáct bodů | Zdroj: ČTK

Litvínov oproti předchozím zápasům baráže vstoupil do duelu se Slavií bleskově. Skóre otevřel hned z prvního útoku po minutě a šesti vteřinách Rostislav Martynek.

V 8. minutě už Verva vedla 3:0, když navýšili Filip Pavlík s Robinem Hanzlem. Litvínov zanedlouho přidal ještě jeden gól, a tak snížení na 1:4 z hole Tomáše Jiránka Slavii příliš nepomohlo.

V závěru druhé třetiny Severočeši vstřelili ještě pátou branku a v tabulce o udržení mezi hokejovou elitou mají po vítězství 5:1 čtyřbodový náskok.

Na druhou příčku se před Slavii totiž dostaly Karlovy Vary. Na západě Čech v duelu tamní Energie s Jihlavou byl ale podobně hektický až začátek druhé třetiny. V úvodní dvacetiminutovce se střídaly šance na obou stranách, branka ovšem nepadla.

Marek Prokš poslal Jihlavu do vedení ve 23. minutě, domácí pak brzy odpověděli. Dvě minuty nato vyrovnával Jekabs Redlihs a o 74 vteřin později Vary otočily na 2:1.

Hostující celek se i nadále držel v těsném kontaktu, snížil na 2:3, jenže to bylo málo. Svěřenci Karla Mlejnka v závěru přidali pojišťovací zásah do prázdné klece a vyhráli 4:2.

Další barážová klání jsou na programu v pátek. Jihlava v 17:30 přivítá Litvínov a Slavia se před vlastním publikem o půl hodiny později utká s Karlovými Vary.

Výsledky 7. kola baráže o hokejovou extraligu:

HC Verva Litvínov - HC Slavia Praha 5:1 (4:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Martynek (Gerhát, Trávníček), 4. F. Pavlík (R. Hanzl, Lukeš), 8. R. Hanzl (Duda, Lukeš), 12. Gerhát (Trávníček, Martynek), 37. Lukeš (R. Hanzl, Kubát) - 15. Jiránek (M. Ondráček, Tuominen). Rozhodčí: Šír, Hradil - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 4867.

HC Energie Karlovy Vary - HC Dukla Jihlava 4:2 (0:0, 3:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Redlihs (Haščák, Kůs), 26. Marosz (T. Rachůnek, Gulaši), 30. J. Svoboda (T. Rachůnek, Kůs), 59. Huna - 23. Prokš (Jícha), 39. Skořepa (Bilčík, Důras). Rozhodčí: Šindler, Pešina - Bláha, Brejcha. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 2742.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme