Nic jsem nepokazil, ale nepomohl jsem, litoval po prohře se Švýcary hokejový brankář Kovář

Boj o místo v brance české hokejové reprezentace na světovém šampionátu začal. První, kdo se trenérům od potvrzení neúčasti Ondřeje Pavelce předvedl v zápasovém zatížení, byl Jakub Kovář. Porážce od Švýcarska 2:3 ale zabránit nedokázal.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soči 2014, utkání Česko - Švédsko. Na snímku český brankář Jakub Kovář při obdržené brance

Soči 2014, utkání Česko - Švédsko. Na snímku český brankář Jakub Kovář při obdržené brance | Zdroj: Reuters

„Nic jsem asi nepokazil, ale nepomohl jsem. Chyběl tomu trošku jeden klíčový zákrok, abych jeden z těch prvních dvou nájezdů chytil. Mohli jsme s nimi být dokonce nastejno. Ale nechytil jsem,“ litoval po utkání Jakub Kovář.

Dvakrát inkasoval po chybách české defenzivy ze samostatného nájezdu a jednou z dorážky při přesilovce soupeře. Utkání bylo pro něj těžké hned z několika důvodů. Tím prvním bylo to, že do soutěžního zápasu nastoupil po hodně dlouhé době.

Přehrát

00:00 / 00:00

Premiéru v přípravě před hokejovým MS si brankář Jakub Kovář asi představoval jinak. Moc si nezachytal, prohrál a navíc špatně viděl

„Myslím, že snad 22. nebo 23. února. To je opravdu skoro dva měsíce. Trénujeme celkem náročně, takže fyzičku mám dobrou. Ale brankář potřebuje takové zápasové sebevědomí a to prostě za měsíc a půl ztratíte. A když v zápase jde na vás 15 střel, těžko se do toho dostanete,“ přiznal.

Nižší počet střel Švýcarů je dalším důvodem, proč Jakub Kovář nedokázal předvést v utkání nějaký ten klíčový zákrok. Vymlouvat se ale nechce, a to ani na prostředí, kvalitu ledu.

„Led je z kopce, nepravidelný a špatně se na něm klouže. Betony se mi tak divně zadrhávaly, bylo to zvláštní, cítil jsem se, jako kdybychom hráli na poli,“ poznamenal Kovář. Připomněl i špatné osvětlení ve stařičké hale.

„V našem pásmu, kde jsme hráli dvě třetiny, byla dost velká tma. Navíc hráč střílel z tmavé reklamy, která tam je, a puk jsem úplně dobře neviděl, střela byla rychlá a nestihl jsem ji chytit,“ litoval Jakub Kovář.

Další možnost ukázat se ve Švýcarsku už ale mít nebude. V pátečním duelu v Bileu dostane možnost jeden z dvojice Dominik Furch a Pavel Francouz.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme