Plzeň může v sobotu ukončit sérii s Olomoucí, Boleslav porazila Hradec na nájezdy

Plzeňští hokejisté mají nakročeno do semifinále play off. Po páteční vysoké výhře 8:1 na ledě Olomouce mají Indiáni tři mečboly. Naopak vítězství Mladé Boleslavi, která vede ve čtvrtfinále 2:1 na zápasy, se tak hladce nerodilo. Středočeši ho proti Hradci Králové ukořistili až v samostatných nájezdech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňští hokejisté jsou po vysokém vítězství v Olomouci krůček od semifinále play off

Plzeňští hokejisté jsou po vysokém vítězství v Olomouci krůček od semifinále play off | Zdroj: ČTK

I třetí čtvrtfinálové střetnutí mezi Mladou Boleslaví a Hradcem Králové odstartovalo rychlým gólem. Po trefách ze šestnácté a devětačtyřicáté vteřiny z minulých dvou zápasů se skóre tentokrát měnilo „až“ po minutě.

V čase 1:16 si najel hostující Stanislav Dietz do mezikruží a přesnou bekhendovou střelou poslal kotouč za Rittichova záda.

To v Olomouci se na úvodní trefu v duelu s Plzní, která v sérii vedla 2:0 na zápasy, čekalo do 9. minuty. Hostující Erik Hrňa se na modré čáře protáhl kolem trojice protihráčů a své sólo zakončil bekhendovým blafákem.

Minutu a deset vteřin před první sirénou Indiáni navýšili vedení na 2:0, když Jakub Lev přesnou střelou z levého kruhu překonal domácího gólmana Branislava Konráda.

Ve 24. minutě už vedla Plzeň 4:0. Po rychlé trefě Miroslava Indráka z 38. vteřiny druhé periody se znovu prosadil Lev.

Zkraje druhé třetiny se měnilo skóre i v Mladé Boleslavi, která proti Hradci zásluhou Tomáše Hyky vyrovnala, a minutu před jejím koncem otočil domácí Martin Látal na 2:1.

Hosté však čtyři minuty před závěrečnou sirénou vyrovnali na 2:2 a dovedli duel do prodloužení. O vítězství mladoboleslavských hokejistů nakonec rozhodla čtvrtá série nájezdů, v níž jako první hráč uspěl Richard Jarůšek. Středočeši se tak ve čtvrtfinále ujali vedení 2:1.

Plzeň měla na Hané snadnou práci a nadále pokračovala v kanonádě. Olomouc nakonec přestřílela vysoko 8:1. Čtvrtfinálovou sérii tak může za stavu 3:0 na zápasy v sobotu ukončit.

Pardubice jsou o krok blíž udržení

V Pardubicích a v Litvínově se hrálo také play out o setrvání v extralize. Vítkovice, které už měly jistotu účasti i v příštím ročníku nejvyšší soutěže, padly na ledě Dynama 0:2. Čtvrté vítězství Draisaitlova týmu v řadě sledovalo v Pardubicích přes devět tisíc diváků.

Východočeši mají dvě kola před koncem čtyřbodový náskok na třetí Litvínov, který před vlastním publikem porazil Karlovy Vary 2:1 po prodloužení. Play out bude pokračovat v neděli souboji Varů s Vítkovicemi a Litvínova s Pardubicemi.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápasy:

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 1:8 (0:2, 1:2, 0:4)
Branky a nahrávky: 30. Buc (Vyrůbalík, Houdek) - 9. Hrňa, 19. Lev (Kratěna), 21. Indrák (Jeřábek), 24. Lev (Kadlec, Machovský), 43. Indrák (Kubalík), 51. Kratěna (Kadlec, Jeřábek), 57. Kratěna (Kubka, D. Sklenička), 60. Johnson (Preisinger). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:10, navíc Ondrušek (Olomouc) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5500 (vyprodáno). Stav série: 0:3.

BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 2:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 24. Hyka (Musil, Lenc), 39. M. Látal (Musil), rozhodující sam. nájezd Jarůšek - 2. Dietz (Ihnacak), 57. Červený (Ihnacak, Pláněk). Rozhodčí: Šindler, Čech - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 7:5, navíc Pacovský (Mladá Boleslav) 10 min. Bez využití. Diváci: 4200 (vyprodáno). Stav série: 2:1.

4. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 2:1 v prodloužení (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 24. Lukeš (Duda, F. Pavlík), 61. R. Hanzl (Lukeš) - 19. Jakub Svoboda. Rozhodčí: Fraňo, Horák - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:9, navíc Kůs (K. Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 3845.

HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice Steel 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Štajnoch (Nahodil, Orsava), 44. Marcinko (Poulíček, Čáslava). Rozhodčí: Lacina, Hrubý - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 9002.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme