Polák oslavil 600. utkání v NHL gólem, Voráček přispěl k výhře Philadelphie

Hokejový obránce Roman Polák vstřelil ve svém 600. utkání NHL gól Petru Mrázkovi a přispěl k výhře Toronta 4:0 v Detroitu. Český gólman kryl 24 střel a osm z jeho devíti posledních startů skončilo prohrou týmu. Ve středečním programu soutěže zařídil Jakub Voráček jednou brankou a asistencí vítězství Philadelphie 2:0 na ledě New Yorku Rangers a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Polák (druhý zleva) oslavuje gól

Roman Polák (druhý zleva) oslavuje gól | Zdroj: Reuters

Polák zvýšil v závěru druhé třetiny na 2:0 s notnou dávkou štěstí. Střela ostravského rodáka od modré čáry mířila mimo branku, ale puk si do vlastní sítě srazil nohou u pravé tyčky stojící Jonathan Ericsson. „Spoluhráči mi říkali, že bych měl ve svém 600. utkání skórovat. Jsem rád, že se mi to povedlo, i když jsem k tomu potřeboval hodně štěstí,“ řekl Polák ke své třetí trefě v sezoně.

Švédský obránce Ericsson zavinil i první gól, když ztratil před brankou kotouč, čehož pohotově využil Auston Matthews a Mrázka překonal bekhendovým pokusem nad lapačku. Zbývající dvě trefy přidali v poslední části James van Riemsdyk a Nikita Sošnikov. „Věděli jsme, že včera hráli prodloužení (v Bostonu). Snažili jsme se proto využít naši rychlost, hodně bruslit a utahat je,“ řekl k taktice Polák.

Gólman Frederik Andersen podpořil výhru 22 zásahy, připsal si druhou nulu za sebou a třetí v sezoně. Toronto se navíc posunulo i na příčku znamenající postup do play off. Právě angažování dánského gólmana má podle kouče Maple Leafs Mikea Babcocka velký podíl na tom, že by si mohlo Toronto po letech zahrát i v bojích o Stanleyův pohár.

„Cítili jsme, že máme dobrý tým, ale potřebovali jsme stabilitu v brance. A při výběru jsme měli šťastnou ruku,“ řekl kouč. Naopak Detroit klesl až na dno Východní konference, která je ale nesmírně vyrovnaná - od 6. do 16. (posledního) místa je rozdíl jen osm bodů. Red Wings chybí body ze zápasů v brance s Mrázkem, který si z posledních devíti startů připsal jen jednu výhru. „Musím zůstat pozitivní a dřít,“ prohlásil český gólman.

V Madison Square Garden se na úvodní gól čekalo až do 47. minuty, v níž Voráček způsobil v přesilové hře svou střelou závar. V něm si našel puk Wayne Simmonds a bekhendem skóroval. Vzápětí český útočník biliardovým způsobem pojistil vedení Flyers. Kladenský odchovanec vypálil a odražený puk prošel do branky od pravé i levé brusle Michaela Grabnera a následně ještě i od levé tyčky. Philadelphia poté kontrolovala zbytek utkání a soupeři povolila už jen jednu střelu.

„Připomnělo mi to, jak jsme hráli během série deseti výher v řadě,“ přirovnal Voráček zápas k téměř dva měsíce starému úseku. Od té doby vyhráli Flyers jen pět ze 17 utkání. Jejich gólman Steve Mason na ledě New York Rangers zaznamenal celkově 34 zásahů a připsal si po deseti měsících čisté konto.

Nulu vychytal také Cam Talbot, který zlikvidoval 26 střel Anaheimu a dovedl Edmonton k výhře na ledě soupeře 4:0. Na gólmana Oilers si nepřišel ani Ondřej Kaše, který se ocitl za stavu 0:1 na chvíli sám před Talbotem. Vzápětí hosté v rozmezí 38. až 42. minuty přidali zbývající tři góly. Dvakrát se trefil Leon Draisaitl.

Výsledky NHL:
Detroit - Toronto 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Branky: 6. Matthews, 36. Polák, 45. Van Riemsdyk, 49. Sošnikov. Střely na branku: 22:28. Petr Mrázek odchytal za Detroit celý zápas, inkasoval čtyři branky z 28 střel a úspěšnost zásahů měl 85,71 procenta. Diváci: 20.027. Hvězdy zápasu: 1. Matthews, 2. Andersen, 3. Gardiner (všichni Toronto).
NY Rangers - Philadelphia 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky: 47. Simmonds (Voráček), 50. Voráček. Střely na branku: 34:26. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Mason, 2. Voráček, 3. Simmonds (všichni Philadelphia).
Colorado - Vancouver 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky: 37. Rantanen, 47. Nieto - 7. a 52. Baertschi, 28. Granlund. Střely na branku: 32:41. Diváci: 12.819. Hvězdy zápasu: 1. Baertschi (Vancouver), 2. Pickard, 3. Nieto (oba Colorado).
Anaheim - Edmonton 0:4 (0:0, 0:3, 0:1)
Branky: 26. a 42. Draisaitl, 38. Nugent-Hopkins, 40. Kassian. Střely na branku: 26:23. Diváci: 17.174. Hvězdy zápasu: 1. Talbot (Edmonton), 2. Fowler (Anaheim), 3. Draisaitl (Edmonton).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme