Polákovo Toronto v NHL nedává góly, vzdaluje se mu postup do play-off

V hokejové NHL se, stejně jako v české extralize, začíná v případě některých týmů, zda některé týmy postoupí do play-off. Mimo hru dost možná zůstane i Toronto v sestavě s českým reprezentačním bekem Romanem Polákem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Polák z postu obránce sice vstřelil už 5 gólů Maple Leafs, jeho spoluhráčům v útoku se ale vůbec nedaří

Roman Polák z postu obránce sice vstřelil už 5 gólů Maple Leafs, jeho spoluhráčům v útoku se ale vůbec nedaří | Zdroj: Reuters

Toronto přitom začalo letošní sezónu relativně dobře a mělo dokonce i skvělé týdny - na přelomu listopadu a prosince vyhráli Maple Leafs deset z dvanácti zápasů. Jenže jejich aktuální postavení je takové, že ani hráčům se moc nechce tabulku zkoumat.

„Jsme asi 8 nebo 10 bodů za play-off. Teď se na to nesoustředím, je to hlavně o tom, ať se začne týmu dařit. Od zápasů, kdy jsme dávali plno gólů, poslední dobou gól dát nemůžeme,“ všiml si český zástupce v Torontu Roman Polák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šance Toronta na play-off NHL zhodnotil s Romanem Polákem reportér ČRo Tomáš Lörincz

„Jak nám vyhodili trenéra, tak jsme změnili taktiku. Snažíme se hrát víc zezadu a nedělat chyby v obranné třetině. Kluci ale byli zvyklí čekat na puky do brejku, ale to s novým trenérem zmizelo. Zdá se mi, že neví, jak z toho vybruslit a dávat góly,“ přemýšlí.

Přesně je to teď bodů devět, které dělí Toronto od postupových příček. Ještě horší je aktuální forma - deset porážek z jedenácti posledních zápasů. A fandové v Torontu, kteří jsou schopní na hráče bučet a pískat i v momentech, kdy se jim daří, jsou hodně podráždění.

„Situace, že prohráváme, se jim vůbec nelíbí, ale to se nelíbí ani nikomu z kluků. Byly zápasy, kdy jsme hráli opravdu dobře, nepodařilo se nám dát gól a nevyhráli jsme. Ale hodně věcí se změnilo a když tomu budeme věřit a vše plnit, tak začneme vyhrávat,“ věří obránce Maple Leafs.

Jeho tým má ale problém i v tom, že se jim nedaří nejen proti silným soupeřům, ale ani proti těm, se kterými by měli bodovat. Jako třeba proti New Jersey - v noci Toronto v Prudential Centru vedlo, ale nakonec prohrálo po samostatných nájezdech.

A Roman Polák se jen pousmál nad tím, že Devils hrají pod novým koučem ještě defenzivněji, než dřív. „Když se podívate na statistiky toho týmu, jsou tam skvělí hráči, co mají strašně bodů, ale i tak dokážou hrát dozadu, čekají na šanci a pak ji využijí.“

Toronto na tom ale tak dobře není. Během deseti porážek z posledních jedenácti zápasů dalo celkem deset branek, třikrát během pěti dnů dokonce ani jednu. A tak to vypadá, že se trenéru Růžičkovi rýsuje hodně zajímavá posila zadních řad pro pražský světový šampionát.

Tomáš Lörincz, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme