Sledge hokejista David Palát skončil po faulu Japonce v nemocnici. Obával se zlomeniny

Sledge hokej je tvrdý sport. Rozhodně se nehraje v rukavičkách, někdy to na ledě pořádně zajiskří. Na vlastní kůži to při vítězném utkání s Japonskem poznal český reprezentant David Palát. Jednu nohu už od třinácti let nemá. S tou druhou musel do nemocnice v Buffalu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český sledge hokejový reprezentant David Palát

Český sledge hokejový reprezentant David Palát | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Na začátku třetí třetiny jsem u mantinelu vyhodil puk, mezitím do mě najel Japonec a předkem saní mě trefil do kotníku,“ popisuje srážku s protihráčem David Palát.

Nedovolený zákrok zůstal ze strany sudích bez povšimnutí. Zato lékař výpravy Libor Musil měl plné ruce práce. Poraněný kotník vůbec nevypadal dobře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se sledge hokejistou Davidem Palátem mluvil o zranění ze zápasu s Japonskem reportér Pavel Petr

„Měli jsme podezření, jestli nejde o nějakou zlomeninu vnitřního nártu. Proto jsme Davida museli transportovat do nemocnice, kde mu v traumacentru udělali rentgen. Zjistili, že je všechno v pořádku. Jde v podstatě o podvrtnutí spodní části nohy,“ prozradil Libor Musil.

Domluva s lékaři v buffalské nemocnici nebyla vůbec snadná. Jako první je zajímal doklad o pojištění. „Nemocnice mě trochu zklamala, byla taková omšelá. Myslím, že péče, kterou tam poskytovali, nebyla lepší než u nás,“ podotkl lékař českého týmu.

Bezvadně vyřešené, chválí si sledge hokejista Šafránek bezbariérový přístup na MS

Číst článek

Už na cestu ze zimního stadionu dostal David Palát podivnou dlahu. „Udělali mi z nějaké krabice provizorní ortézu. V té bolesti jsme to ani nevnímal,“ řekl.

V nemocnici se český reprezentant stal středem pozornosti. Prohlídku absolvoval hned u několika doktorů. „Vystřídalo se u mě asi deset doktorů a každý se ptal na to samé. Nejvíc mě překvapilo, když se doktor chystal vít mi krev,“ kroutil hlavou český sledge hokejový reprezentant.

 

Na závěr mistrovství světa výhra. Čeští sledge hokejisté porazili v Buffalu Japonsko 5:1 a v konečném účtování šampionátu obsadili sedmou příčku.

Posted by Pavel Petr on 2. květen 2015


Na finálové zápasy mistrovství světa tak David vyrazil na vozíku. Žádný velký pohyb teď plánovat nemůže.

„Bude to chtít klid. Mám půjčený vozík, na kterém jsem u nás jezdil před takovými dvaceti lety,“ podotkl už v dobré náladě. Do smíchu mu ale po inkriminovaném okamžiku nebylo.

„Největší strach jsem měl ze zlomeniny. Nedokážu si představit, jak bych fungoval, když mi jedna noha chybí. Doma to nemám úplně bezbariérově zařízené, protože to ani nepotřebuju. Bylo by to složité,“ dodal ke svému zranění David Palát.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme