Sparta snížila liberecký náskok na čele extraligy, po samostatných nájezdech zdolala Zlín

Na ledě pražské Sparty se v dohrávce 41. kola Tipsport hokejové extraligy střetl druhý s osmým týmem tabulky. Domácí Sparta přivítala Zlín. Po základní hrací době skončilo utkání nerozhodně a o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější domácí a navýšili náskok na třetí Plzeň.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté pražské Sparty stříli gól do zlínské branky v rámci dohrávky 41. kola Tipsport extraligy

Hokejisté pražské Sparty stříli gól do zlínské branky v rámci dohrávky 41. kola Tipsport extraligy | Zdroj: ČTK

Role obou týmů byly již před zápasem jasné. Pražané mají takřka nedostižnou ztrátu na vedoucí Liberec a mohli pouze zvýšit svůj náskok na druhém místě. Zlínští hráči stále ještě udržují naději na přímý postup do play-off.

V brance Sparty nastoupil Tomáš Pöpperle, kterému ale již kryl záda kanadský gólman Taylor, který posílil pražský klub tento týden z Medveščaku Záhřeb.

Před vlastními fanoušky, kterých přišlo přes sedm tisíc, začali lépe domácí. V jedenácté minutě otevřel skóre zápasu Forman. O pět minut později sice překonal Pöpperleho ve sparťanské brance Čech, ale díky Emingerovi šli po první třetině do kabin šťastnější Pražané.

Ve druhé části se role prohodili. Dvakrát skóroval Zlín a pouze jednou se trefili domácí. Závěrečná část zápasu branku nenabídla a utkání dospělo do prodloužení.

Ani v něm se diváci gólu nedočkali, a to ani přes téměř dvě minuty trvající dvojnásobnou sparťanskou přesilovku. Evidentně unavení zlínští hráči nedokázali v následných samostatných nájezdech skórovat. Sparta se trefila dvakrát a porazila Zlín 4:3.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme