Švédové dorazili na MS se širokým kádrem a plní sebevědomí. Budeme silní, věří

Tři dny před startem hokejové mistrovství světa dorazil do Česka první tým a zároveň velký favorit na zisk titulu. Ze Stockholmu přiletěl národní výběr Švédska, který bude o první body bojovat hned v pátek. V zahajovací den šampionátu se mužstvo Tre Kronor utká s domácím Českem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédský brankář Anders Nilsson rozdal několik podpisů

Švédský brankář Anders Nilsson rozdal několik podpisů | Foto: František Kuna | Zdroj: Český rozhlas

„Je skvělé hrát na úvod proti zemi, která šampionát pořádá. Hned v prvním zápase vyprodané hlediště, na to se těšíme,“ vyhlíží úvodní zápas na šampionátu útočník Edmontonu Anton Lander.

První duely jsou specifické, před plnou halou a navíc proti silnému domácímu výběru. Nervózní ale prý jeho tým nebude.

Přehrát

00:00 / 00:00

U příletu švédské reprezentace na světový šampionát nechyběl reportér František Kuna

„Jsme tu samí zkušení hokejisté a už máme něco za sebou. Je to pro nás rutina, už si zkušenosti vozíme s sebou v taškách s hokejovou výstrojí. Bude to v pohodě,“ říká sebevědomě jednadvacetiletý Anton Lander.

Onu zkušenost v tašce by ale mohli přivézt ještě jiní hokejisté. Švédové sice zatím do Prahy přiletěli s poměrně širokým kádrem, který se ale může ještě rozrůst. Ve hře je totiž v play-off NHL Detroit, což je již dlouhá léta tým plný Švédů.

„Mně osobně je to jedno. To je věc trenérů, kteří to dávají dohromady. Už teď ale mohu říct, že máme silný výběr plný hráčů z NHL. Navíc jsou to mladí a draví hokejisté. Budeme silní, ostatně jako vždycky,“ podotkl na letišti brankář Anders Nilsson krátcé poté, co se ochotně podepsal desítce sběratelů autogramů a vyfotil se s dětmi.

On sám může být v klidu, z Detroitu by dorazili hlavně obránci a útočníci.

„Detroit je skvělý tým a je to taková rarita, že je plný Švédů. Pokud vypadnou a přijedou, tak nám moc pomohou, a myslím, že budeme ještě o hodně silnější,“ naráží Nilsson na jména, jako jsou třeba obránci Jonathan Ericsson s Niklasem Kronwalem nebo útočníci Henrik Zeterberg a Gustav Nyquist.

Švédsko je prvním týmem, který na světový šampionát do Česka dorazil | Foto: František Kuna

Rozhodující zápas 1. kola play-off hraje Detroit v noci na čtvrtek, a tak by jen těžko stihli švédské posily dorazit už na první duel proti Čechům.

„Bude to pro nás velká zkouška. Co jsem viděl, tak Češi poskládali zatím skvělý tým. Víme, že je to hodně těžké na úvod, ale na druhou stranu je to pro všechny jenom dobře,“ těší se brankář Anders Nilsson. A má jistě pravdu, že jeho tým je silný i bez hráčů Detroitu.

Švédové mají prozatím v nominaci deset borců z NHL, a pokud Red Wings vypadnou, potěší to i české trenéry. Ti si rádi počkají na Marka Židlického.

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme