Bárta si vyjel čtvrtý časovkářský titul v řadě. Na Slovensku jsem jako doma, smál se

Největší ovace sklidil v Žilině na společném mistrovství České republiky a Slovenska v časovce Peter Sagan. Ještě jeden cyklista byl ale na trati rychlejší, Jan Bárta. Jezdec týmu Bora porazil úplně všechny, včetně druhého Čecha Leopolda Königa a dojel si pro čtvrtý titul za sebou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Titul domácího mistra bude obhajovat Jan Bárta

Titul domácího mistra bude obhajovat Jan Bárta | Foto: Filip Jandourek

Trať dlouhou 39 kilometrů zvládl Jan Bárta v průměrné rychlostí 49,41 km/h. Domácí hvězdu Sagana zdolal těsně o 5 sekund. Na Königa měl k dobru sekund 45.

„Vyhrávat mě určitě nenudí. Motivace je už asi menší než na začátku, ale přece jenom to je mistrák republiky. Snažím se do toho dát všechno,“ ujišťoval během rozhovoru pro Radiožurnál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Janu Bártovi se na Slovensku závodí dobře. Jezdí tam i trénovat

Motivovalo vás i to, že se časovku nakonec rozhodl jet i váš bývalý parťák z týmu Leopold König a konkurence tak byla opět o něco větší?

Samozřejmě. Koukal jsem se předem, kdo startuje. Leopolda Königa a Petra Sagana jsem bral jako největší konkurenty, což se potvrdilo. Petr Sagan jel dnes opravdu, opravdu dobře. Leopold König byl druhý v českém šampionátu, takže jel taky dobře. Byla to dnes dobrá časovka.

Trať byla prý místy až záludná. Jak se vám jelo?

První půlka byla po rovině, druhá se jela přes kopec tam a zpátky. Já se zezačátku snažil jet hodně rychle, když jsem sjížděl zpátky, tak tam bylo pár zatáček, které jsem jel pomaleji, než bych mohl. Věděl jsem, že mám náskok, nechtěl nic riskovat a dojet v pohodě do cíle. Před startem jsem slyšel, že někdo spadl. Trať byla místy záludná, některé zatáčky vynášely ven.

Tři časovkářské tituly a jeden silniční jste v rámci republikového mistrovství vybojoval na Slovensku. To je až paradoxní…

Je to sice pravda, dnes jsem to ale měl ráno z domova na start dvě hodiny autem a to jsem to měl za poslední roky nejdál. Slavkov byl ode mě půl hodiny, Dubnice a Púchov zhruba hodinu a půl. Dá se říct, že na Slovensku jsem jako doma (úsměv). Jezdím sem i trénovat, na hranice to mám 20 kilometrů. Já to beru, jako by to bylo dohromady.

Společné mistrovství ČR a Slovenska v silniční cyklistice v Žilině - časovka (39 km):

Muži:
1. Bárta (Bora-Argon 18) 46:43, 2. König (Sky) -45, 3. Vakoč (Etixx-Quick-Step) -1:43, 4. Okrouhlický (CK Příbram Fany Gastro) -3:50, 5. Bláha -3:54, 6. Fürst (oba Dukla Praha) -4:02.
Muži do 23 let: 1. Černý (CCC Sprandi Polkowice) 48:52, 2. Turek (Cycling Academy p/b Sagan) -57, 3. Schlegel (AWT GreenWay) -1:23.

Tomáš Kohout, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme