Kornfeil nejdřív druhému místu nevěřil. V Malajsii mu fandili i domácí

Závod kategorie Moto3 na okruhu v Sepangu dokončilo jen 17 z 33 strojů. Jako druhý z nich dojel Čech Jakub Kornfeil, který si vyrovnal nejlepší výsledek v kariéře. Navíc udělal radost příznivcům v Sepangu, jezdí totiž za místní tým.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Štastný Jakub Kornfeil

Štastný Jakub Kornfeil | Zdroj: ČTK

Závod byl plný pádů, nakonec se místo osmnácti odjelo jen čtrnáct kol, čím to bylo?

Začalo pršet a na trati pokračovalo po pádech jen 17 jezdců z 33. Vedení závodu nechtělo přijít o víc jezdců, proto se rozhodlo to předčasně ukončit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dojmy Jakuba Kornfeila získala Patricie Strouhalová

Byl jste za to rád?

Nebyl. Kolo před tím mě přejel Nizozemec Bendesneyder a já jsem nedokázal reagovat. Až po kole se mi ho podařilo zdolat zpátky. V moment, kdy vyvěsili červené vlajky, jsem věděl, že poslední kolo projížděl cílem druhý, tak jsem si myslel, že budu třetí. Ale vzali výsledky o dvě kola zpátky. Nerozumíme, jak se to stalo, ale pro mě to udělali správně.

Co bylo dnes na okruhu v Sepangu klíčové k úspěchu?

Vrhl jsem se do závodu po hlavě. Chytil jsem tempo a když se vám to stane v první zatáčce, je jasné, že pojedete v první skupince. Startoval jsem až z 15. místa, ale po prvním kole už jsem byl osmý a pak už to šlo ráz na ráz.

Kornfeil vyrovnal nejlepší výsledek v kariéře, v Malajsii dojel druhý

Číst článek

Někteří kluci vypadli a já se ocitl na druhém místě. Od čtvrtého nebo pátého kola jsem za sebou tahal skupinku a snažil jsem se neudělat chybu.

Závodíte za tým z Malajsie, jaké byly reakce zástupců vašeho týmu na druhé místo?

Neměli slova. V Malajsii motocyklový sport neskutečně roste. Majitel našeho týmu je zároveň majitel okruhu, na kterém se závodilo, takže to pro něj znamená strašně moc. Nemůžu mluvit za fanoušky, ale co jsem tak viděl, tak mi hrozně fandili.

Alena Benešová, Patricie Strouhalová, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme