Volejbalový Liberec přetlačil Brno a po příštím zápase může oslavit extraligový titul

Páté utkání měla dnes na programu finálová série volejbalové extraligy mezi Libercem a Brnem. Liberečtí odmítli na své palubovce překvapení a po vyrovnaném průběhu porazili svého moravského soupeře 3:1 na sety.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán libereckých volejbalistů Aleš Správka vede Duklu k titulu

Kapitán libereckých volejbalistů Aleš Správka vede Duklu k titulu | Zdroj: ČTK

Severočeši v prvním i druhém setu vždy na začátku prohrávali, ale obě sady otočili.

„Ukazuje to sílu a morálku družstva, které se v těžkých chvílích nesložilo a bojovalo. Pomohla nám střídačka a díky širokému kádru jsme utkání zvládli,“ pochvaloval si trenér Liberce Michal Nekola.

Brněnští začali na palubovce Dukly skvěle a hráli jako předešlé dva zápasy doma, kde je hnaly zhruba čtyři tisícovky fanoušků. Ruský univerzál Andrianov byl neudržitelný a Brno vedlo v první sadě o pět bodů 19:15. Domácí se po střídání univerzálů Vencovského za Patuchu zlepšovali, srovnali na 22:22 a obrat v koncovce dokonali.

I do druhé sady vstoupilo lépe Brno a vedlo 11:5. Libereckým hráčům se ale povedla sedmibodová šňůra, otočili na 13:11 a náskok i díky zlepšené obraně v poli udrželi. Také ve třetím setu Liberec prohrával. V útoku ztratil na údernosti a tentokrát vývoj neotočil. Brno více tlačilo servisem a vynutilo si pokračování.

Čtvrtý set byl zpočátku nervózní a oba týmy hodně chybovaly. Liberec za podpory fanoušků, bojovnosti i trochy štěstí odskočil v koncovce do vedení 20:17. Pak ho podržel skvělými zákroky v poli libero Kopáček.

„Nedotáhli jsme první a druhý set, to utkání rozhodlo. Domácím vyšlo střídání, my jim pomohli nepřesnostmi a Dukla nás potrestala," uvedl kouč Brna Ondřej Marek.

Výsledek finále volejbalové extraligy mužů:

Liberec - Brno 3:1 (23, 22, -22, 19), stav série 3:2.

ČTK, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme