Premiér svolá na úterý kvůli sporům o reorganizaci policie Bezpečnostní radu státu

Premiér Bohuslav Sobotka svolá na úterý jednání Bezpečnostní rady státu. Českému rozhlasu to potvrdil po večerním jednání s ministrem vnitra Milanem Chovancem. Důvodem je situace v policii. Kvůli chystané reorganizaci dnes rezignoval šéf elitního útvaru ÚOOZ Robert Šlachta.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podle premiéra by na jednání měli jak Chovanec, tak policejní prezident Tomáš Tuhý, seznámit členy Bezpečnostní rady státu s chystanými změnami ve struktuře policie.

Sobotka v textové zprávě napsal, že hysterie, kterou chystaná reorganizace vyvolala, se zcela míjí s realitou těchto organizačních změn.

Tuhého jsme už jednou kvůli únikům vytěžovali, říká žalobce Ištvan

Číst článek

Dodal také, že útoky hnutí ANO pokládá za neadekvátní a zcela účelové. Působí prý na něj jako součást předem připravené volební kampaně ANO. Poškozují podle něj jak policii, tak i fungování samotné koalice.

Ke schůzce rady vyzvalo dnes i vedení policie. Jako vhodnější řešení než koaliční dohodovací řízení navrhovali setkání bezpečnostní rady i čelní představitelé vládních lidovců.

Chystané změny v policii rozdělují politickou scénu. Zeman se chystá mluvit s aktéry sporu

Číst článek

Mikuláš Klang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme