Lázně v Třeboni jsou plné. Vrací se do doby před lázeňskou krizí

Jihočeské lázně v Třeboni přežily krizi lázeňství. Vrací se lidé, kteří si pobyt platí sami, i pacienti, kterým léčbu hradí zdravotní pojišťovna. Klientů přijíždí o desítky procent více než loni. K jejich návratu pomohly i tisíce dopisů, které lázně svým bývalým klientům rozeslaly.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bertiny lázně Třeboň

Bertiny lázně Třeboň | Foto: Lucie Suchánková Hochmanová | Zdroj: Český rozhlas

Třeboňské lázně mají v podzimních měsících hlavní sezonu. Jsou plné, vidět je to na chodbách, v jídelně i před procedurami. Pacienti většinou požádali o umístění do Třeboně svého lékaře.

„Líbí se mi prostředí. Nejsem tady poprvé. I personál už je mi docela blízký, cítím se tady jako v rodině,“ říká jedna z žen, která do Třeboně přijela. A podobně mluví i další pacienti.

Přehrát

00:00 / 00:00

Třeboňské lázně jsou opět plné. Příčiny vysvětluje ředitel lázní a obchodní ředitelka. Natáčela Maria Pfeiferová

Lázně nečekaly na opatření ministerstva zdravotnictví a oslovily své bývalé hosty. „Oslovili jsme dopisy zhruba 50 tisíc našich bývalých klientů, kteří přijeli na komplexní nebo příspěvkovou lázeňskou péči do třeboňských lázní v uplynulých třech až čtyřech letech,“ popisuje obchodní ředitelka Sabina Kodlová.

„Zároveň jsme oslovili praktické lékaře a specialisty, kteří mají možnost předepisovat lázeňskou péči, abychom o sobě dali vědět a abychom dali najevo, že vyhláška není konec lázeňství,“ vysvětluje.

Nová pravidla hrazení lázeňské péče by mohla přinést lázním až půl miliardy korun navíc

Číst článek

Pojištěncům lázně napsaly, aby se prali o svá práva. „Jestliže klient má nějaký zdravotní problém a je možné podle nové indikační vyhlášky vypsat návrh na lázeňskou péči, má se na pojišťovně dožadovat vypsání návrhu,“ tvrdí Kodlová.

„Totéž jsme psali lékařům. Ať se nebojí změny administrativy, protože v republice vznikla taková nálada, že je konec českého lázeňství,“ dodává.

Hostů je v lázních o desítky procent více než loni. „Letos dochází k nárůstu zhruba o pět procent oproti loňskému roku. Držíme samopláteckou klientelu a k tomu pojištěnecká klientela vzrostla zhruba až o 35 procent. Lázně jsou od března plné a jsme vždy vyprodaní měsíc až měsíc a půl dopředu,“ potvrzuje ředitel lázní Jiří Kolban.

Třeboňské lázně s kapacitou necelých 800 lůžek léčí převážně nemoci pohybového aparátu.

Léčebné lázně v ČR | Foto: Michal Jindra

Mária Pfeiferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme