Ryze český deblový duel o bronz ovládly Šafářová se Strýcovou

Deblistky Lucie Šafářová a Barbora Strýcová rozšířily řady českých bronzových medailistů, když v dnešním duelu o třetí místo zdolaly krajanky Lucii Hradeckou s Andreu Hlaváčkovou. Duo H+H tak nenavázalo na stříbrnou medaili z předcházejících her v Londýně a tentokrát skončí těsně pod stupni vítězů. Pro Hradeckou však turnaj pokračuje, protože s Radkem Štěpánkem bojuje o cenný kov v mixu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová s Lucií Šafářovou

Barbora Strýcová s Lucií Šafářovou | Zdroj: ČTK

Před utkáním nebylo jasné, jestli se duel o bronz vůbec uskuteční, protože Andreu Hlaváčovou trápí zranění v oblasti oka po úderu míčkem ve včerejším semifinále. Hlaváčkové sice lékaři start nedoporučili, nicméně česká hráčka se rozhodla nastoupit.

V prvním setu měly zpočátku navrch obhájkyně stříbra Hradecká s Hlaváčkovou, počínaje devátou hrou ale Šafářová se Strýcovou ovládly čtyři gamy v řadě, díky čemuž získaly první sadu v poměru 7:5.

Další medaile pro Česko: Kvitová porazila Keysovou a slaví olympijský bronz

Číst článek

V té chvíli se zdálo, že se na Hradecké, která včera do noci hrála čtvrtfinále mixu, začíná projevovat únava, ale úplný začátek druhé sady zastihl duo H+H v dobrém rozpoložení.

Hradecká s Hlaváčkovou totiž byly ve třetí hře druhého dějství blízko k tomu, aby se dočkaly brejku. Tomu však Šafářová se Strýcovou zabránily, a naopak to byly ony, kdo se radoval ze zisku soupeřova podání.

Šafářová se Strýcovou tak šly do vedení 3:1 a následně již šanci na vítězství nepustily, když druhou sadu získaly v poměru 6:1 a tím pádem i celý zápas.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme