Veslaři na slavnostní zahájení nepůjdou. Závodí hned druhý den

Slavnostní ceremoniály se jich netýkají. Startují den po tom zahajovacím a během toho závěrečného už jsou doma. Řeč je o veslařích na olympijských hrách, kteří se musí připravovat na úvodní rozjížďky a zahájení budou sledovat pouze v televizi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrea Hlaváčková na slavnostním zahájení chybět nebude, Mirka Topinková Knapková ano

Andrea Hlaváčková na slavnostním zahájení chybět nebude, Mirka Topinková Knapková ano | Zdroj: ČTK

„Tohle je moje čtvrtá olympiáda a vždycky startuju den po zahájení, takže jsem nikdy nebyla na zahájení ani na ukončení. Vždycky koukáme v televizi. Vydržíme do doby, kdy projde česká výprava, a jdeme spát,“ vypráví své přípravy na slavnostní zahájení olympijských her Mirka Topinková Knapková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští veslaři slavnostní ceremoniál zmeškají, zjistil v Riu František Kuna

Zahajovací ceremoniál začne na slavném stadionu Maracaná ve 20 hodin místního času. To není pozdě pro ty, kteří druhý den ráno nemusí závodit. Veslařská část české výpravy tak bude ceremoniál sledovat z olympijské vesnice.

„Třeba si uděláme svůj vlastní nástup. V Londýně jsme se oblékli do nástupového oblečení a udělali jsme si vlastní. Veslaři na zahájení moc nechodí, tak jsme se tam sešli před zahájením a fotili jsme se ve slavnostní oblečení. Každý to řešil nějak po svém,“ vzpomíná obhájkyně zlata.

Zahájení olympijských her bude v Riu desetkrát levnější než v Londýně, tvrdí jeho režisér

Číst článek

Na ceremoniálu bude chybět i další česká medailová naděje ve skifu. „Letos asi půjdu spát, protože ráno budeme v pět vstávat, abychom byli připraveni, protože od půl deváté se závodí. Bohužel se na zahájení nikdy nedostanu,“ posteskl si Ondřej Synek.

Slavnostní zahájení začíná na stadionu Maracaná v jednu hodinu po půlnoci českého času. Radiožurnál ho bude vysílat v přímém přenosu.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme