Chomutovské exekuce jsou pod palbou kritiky i na vládě

Když letos v únoru exekutoři v Chomutově začali zabavovat peníze lidem, kteří právě dostali sociální dávky, veřejnost se okamžitě rozdělila na dva tábory. Jeden, který tvrdí, že dlužníci, neplatící své závazky, musí s něčím takovým počítat. A druhý, který má za to, že dávky v hmotné nouzi slouží k přežití a jejich odebrání jen dále prohloubí dluhovou past, ve které se tito lidé ocitli.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

exekuce (ilustrační foto)

exekuce (ilustrační foto) | Foto: a-kontra.net

Ministr pro lidská práva Michael Kocáb dnes přinesl na zasedání vlády zprávu o chomutovských exekucích, která je vůči postupu vedení Chomutova kritická.

"Pouze represivní přístup vedení Chomutova nenese žádné výsledky a je tak nezbytně nutné, aby především preventivní a pomocná opatření byla implementována ve vztahu k sociálnímu začleňování," shrnul hlavní závěr zprávy Martin Šimáček, ředitel vládní Agentury pro sociální začleňování, která zprávu vypracovala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martin Šimáček, ředitel vládní Agentury pro sociální začleňování, mluvil na Radiožurnálu o chomutovských exekucích.

Chomutovský magistrát se zprávou nesouhlasí a vydal k ní svoje odsuzující stanovisko.

"Jan Bárta, vedoucí oddělení veřejného práva Ústavu státu a práva, konstatoval, že dávky hmotné nouze nemají být tímto způsobem exekuovány. Také soud konstatoval, že uplatnění exekuce nebylo v pořádku," odmítl kritiku pro Radiožurnál Šimáček.

Jan Piroch, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme