Sníh dál komplikuje život v Česku. Největší problémy mají vlaky

Už druhý týden bojují města a obce v téměř celé republice s přívaly sněhu. Ve středních Čechách jsou největší problémy na železnici. Některé vlaky mají kvůli zavátým kolejím dlouhá zpoždění.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sněžení zkomplikovalo dopravu na železnici.

Sněžení zkomplikovalo dopravu na železnici. | Zdroj: ČTK

Uklízet sníh budou dnes například v Ledečku na Kutnohorsku. Včera byla tato obec téměř odříznutá od světa. Koleje totiž zablokoval vlak, který uvízl ve sněhové závěji.

Pod přívaly sněhu se ocitly i místní silnice a někteří lidé se podle starosty Vladimíra Pivoňky vůbec nedostali do práce nebo školy. "Nejel školní autobus, ani vlak," podotkl.

Nedostatečná se zdá zimní údržba některým lidem v Kutné Hoře. Taxikář Milan Novák bydlí v Pobřežní ulici a kvůli neuklizené silnici jezdí pro své zákazníky se zpožděním. "Na autě už mi rezonuje výfuk, mám rozlámané všechny plasty," řekl.

Podle vedení kutnohorských technických služeb se do úzkých ulic dostane těžká technika jen s problémy. I proto dnes čeká část města ruční úklid.

Ve městech sníh na střechách ohrožuje lidi na chodnících. Přibývá také případů, kdy masa sněhu padá na u domů zaparkovaná auta, která totálně zničí. Pojišťovny připomínají, že náhradu takové škody mohou majitelé vozů požadovat po vlastnících nebo správcích nemovitostí, ze kterých sníh spadl. Kvůli sněhu se také už zřítilo několik střech.

Michal Trnka, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme