Na Moravě se opět očekává vzestup řek

Český hydrometeorologický ústav od dnešního večera vyhlásil pohotovost pro Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj, od středy se výstraha rozšíří.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozvodněná řeka poutá pozornost lidí

Rozvodněná řeka poutá pozornost lidí | Foto: František Tichý | Zdroj: Český rozhlas

Řeky v povodí horní Odry, Ostravice, Olše a horní Bečvy mohou dnes v noci a ve středu ráno kvůli trvalým dešťům stoupnout na úroveň prvního až druhého stupně povodňové aktivity. Ve středu pak meteorologové očekávají vzestup i na horní Vltavě a Berounce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Řeky.mp3

„Teď momentálně neprší, další srážky podle předpovědi očekáváme po půlnoci. Někdy od druhé hodiny ranní do osmi má napršet v Beskydech do 35 mm srážek, od osmi do čtrnácti hodin dalších 10 až 15 mm,“ říká obchodní ředitel Povodí Odry Čestmír Vlček.

K největšímu vzestupu hladin dojde pod přehradami. V Beskydech je připraveno několik přehrad, které se chystají zadržet vodu.

Vzestup v průběhu zítřejšího dne se očekává na stupni jedna, maximálně dvě. Zítra večer by se měly srážky přesouvat dále na západ, takže třetí povodňové stupně by hrozit neměly.

Jan Richter, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme