Kanadě bude proti českým tenistkám ve Fed Cupu chybět hvězda Bouchardová

Bez své největší hvězdy Eugenie Bouchardové nastoupí kanadské tenistky v úvodním kole Fed Cupu proti českému výběru. Světovou sedmičku tak v kanadské nominaci nahradí až 814. hráčka žebříku WTA Charlotte Robillardová-Milletteová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanadská tenistka Eugenie Bouchardová na Australian Open (ilustrační foto)

Kanadská tenistka Eugenie Bouchardová na Australian Open (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

„Jsme samozřejmě stejně jako fanoušci zklamaní,“ uvedla prezidentka kanadské federace Kelly Murumetsová na webu svazu. „Genie se chce stát nejlepší hráčkou světa a vyhrát grandsalmový turnaj a musí si správně rozložit program, aby měla šanci to dokázat, a my ji plně podporujeme,“ dodala.

Kanaďanky nemají při neúčasti Bouchardové na soupisce pro duel s českými obhájkyněmi titulu ani jednu tenistku z první stovky. Nejlepším umístěním se může pyšnit 134. Sharon Fichmanová.

Kapitán Sylvain Bruneau má na soupisce ještě Gabrielu Dabrowskou (185. ve dvouhře WTA), sedmnáctiletou Francoise Abandaovou (230.) a o rok mladší Robillardovou-Milletteovou.

Také český výběr půjde do utkání oslaben. Kvůli náročnému programu a dějišti prvního kola Fed Cupu se omluvily největší hvězdy Petra Kvitová s Lucií Šafářovou. Omluvenky zaslaly i Barbora Záhlavová-Strýcová s Klárou Koukalovou.

Český kapitán Petr Pála do Québecu, kde se 7. a 8. února duel odehraje, odletěl s Karolínou Plíškovou (22.), Terezou Smitkovou (62.), Denisou Allertovou (91.) a Lucií Hradeckou (122.).

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme