Tenistka Šafářová získala na Australian Open titul ve čtyřhře

Tenistka Lucie Šafářová vyhrála čtyřhru na Australian Open a raduje se z prvního deblového titulu na grandslamu. Česká hráčka společně s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou porazily ve finále v Melbourne čínsko-tchajwanský pár Čeng Ťie a Chan Yung-Jan ve dvou setech 6:4, 7:6.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová (vpravo) se spoluhráčkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou s trofejí pro vítězky deblu Australian Open

Lucie Šafářová (vpravo) se spoluhráčkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou s trofejí pro vítězky deblu Australian Open | Zdroj: Reuters

Česko-americký pár pustil soupeřky hned v prvním gamu do brejku, ale ztrátu dokázal rychle smazat a za stavu 3:2 měl tři brejkboly. Šafářová s Mattekovou-Sandsovou sice neproměnily ani jeden, jenže dlouho je to mrzet nemuselo.

Poté, co odvrátily dva brejkboly, totiž za stavu 5:4 podání Čengové s Changovou už podruhé prorazily a sadu získaly za 42 minut.

Druhý set okopíroval úvod toho prvního jen s tím rozdílem, že jako první se do brejku tentokrát dostaly Šafářová se svou americkou spoluhráčkou. Výhodu ale dlouho neudržely a od stavu 3:2 prohrály tři gamy v řadě.

Je krásné mít vyryté své jméno na trofeji, těší Šafářovou po deblovém titulu

Číst článek

Za stavu 5:4 tak Čengová s Changovou podávaly na vítězství v setu, ale důležitý okamžik nezvládly a odstartovaly sérii ztracených servisů. Podání následně neudržel ani česko-americký pár a soupeřky mohly sadu znovu ukončit. Ale Asiatky na servisu rovněž selhaly.

Na řadu tak přišel tie-break. V něm Šafářová s Mattekovou-Sandsovou sice přišly o vedení 4:1, ale zkrácenou hru nakonec vyhrály 7:5 a celý zápas ukončily prvním proměněným mečbolem po hodině a 45 minutách.

Titul slaví i juniorky

Po Šafářové získaly na Australian Open další český titul juniorky Miriam Kolodziejová a Markéta Vondroušová. Druhý nasazený pár ve finále čtyřhry porazil německo-belgickou dvojici Katharina Hobgarská, Greet Minnenová 7:5 a 6:4.

Patnáctiletá Vondroušová společně s o dva roky starší Kolodziejovou vybojovaly svou první grandslamovou trofej.

Tenisový turnaj Australian Open (dotace 40 mil. australských dolarů):

Ženy – čtyřhra, finále: Šafářová, Matteková-Sandsová (ČR/USA) - Chan Yung-Jan, Čeng Ťie (14-Tchaj-wan/Čína) 6:4, 7:6 (7:5).

Juniorky – čtyřhra, finále:
Kolodziejová, Vondroušová (2-ČR) - Hobgarská, Minnenová (Něm./Belg.) 7:5, 6:4.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme