Plíškové chyběla větší odvaha. Soupeřka byla agresivnější a šla do všeho, uznala

Ani Karolína Plíšková nezastavila chorvatskou senzaci grandslamového Australian Open. Česká tenistka podlehla Mirjaně Lučićové-Baroniové 4:6 v rozhodujícím třetím setu a na kurtu mohla občas jen riskovat stranu, kam poletí tvrdý return soupeřky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková často jen nevěřícně koukala, jak Chorvatka úspěšně riskuje

Karolína Plíšková často jen nevěřícně koukala, jak Chorvatka úspěšně riskuje | Zdroj: Reuters

Stačilo, aby se jí jen trochu nepovedl servis, a už přestala ovlivňovat dění na kurtu. Agresivně hrající Chorvatka se napřáhla a Karolíně Plíškové dost často nezbývalo nic jiného než jen zariskovat stranu právě jako fotbalový brankář při penaltách. A v takových případech mají střelci velkou výhodu.

„Cítí se evidentně dobře. Jde vlastně do všeho a to je smrt. Pálila opravdu hodně dobře, byla agresivnější a já neměla čas,“ povzdechla si Karolína Plíšková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karolína Plíšková se při čtvrtfinále mohla cítit jako fotbalový brankář při chytání penalt, všiml si reportér ČRo Jaroslav Plašil

Lounskou tenistku v sezoně čeká spousta práce, aby právě takové věci mohla v budoucnu lépe ovlivňovat. Jednou chce vyhrát grandslamový turnaj a právě v závěru velkých turnajů jsou na tom tenistky, co si jdou agresivně pro vítězné míčky, lépe.

Jen solidnost a vysoký průměr zpravidla nestačí. „Nějaký zápas to zachrání, ale grandslam to nevyhraje. Teď jsme na začátku, prohrála první zápas, soupeřka hrála odvážněji. Je na debatu, jestli to budeme víc trénovat, nebo je třeba změnit mentálně. Myslím, že to bude obojí,“ říká trenér David Kotyza.

S Karolínou Plíškovou pracuje krátce, zažil teprve první porážku z deseti zápasů, ale už také viděl, na čem je potřeba zapracovat.

Titul je cennější než post jedničky

„Odhalily se věci, kde jsou její rezervy. Budeme mít společný cíl, na čem je třeba zapracovat. Přijdou zápasy, kdy se nemůže opřít o podání a když někdo bude chtít vyhrát grandslam, nepůjde v sedmi zápasech servis perfektně. Je o to, aby dokázala stejně kvalitně hrát v mezihře,“ dodává trenér.

Plíšková v Austrálii vypadla ve čtvrtfinále, Šafářová je ve finále čtyřhry

Číst článek

Že Karolína Plíšková motivaci má, dokazují přání české tenistky, po Australian Open už bude světovou trojkou a to už není zase tak daleko na úplný vrchol. Ale k tomu zřejmě potřebuje i vyhrávat ty úplně největší zápasy.

„Kdybych hrála takhle solidně, tak by to asi znamenalo světovou jedničku. Ale kdybych měla vyhrát jeden grandslam a pak celý rok prohrávat, tak asi beru ten grandslam,“ usmívá se Karolína Plíšková, která bude od pondělí třetí hráčkou světa.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme