První dvě novicky prohrály. Jako poslední má premiéru na Turnaji mistryň Plíšková

Hned tři tenistky jsou na Turnaji mistryň úplně poprvé a dvě z nich ve svém úvodním duelu v Singapuru prohrály. Premiéru má před sebou ještě Karolína Plíšková, kterou čeká duel se Španělkou Muguruzaovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Účastnice Turnaje mistryň, Karolína Plíšková je druhá zleva. Vedle své soupeřky Muguruzaové

Účastnice Turnaje mistryň, Karolína Plíšková je druhá zleva. Vedle své soupeřky Muguruzaové | Zdroj: Reuters

Slovenka Dominika Cibulková i před tím Američanka Madison Keysová nastupovaly ke svým zápasům na Turnaji mistryň prvně v životě a jak po porážkách přiznaly, nějakým způsobem se to na nich v zápasech s favoritkami podepsalo.

Ani Karolína Plíšková ještě nemá zkušenosti s finálovou akcí WTA, ale kouč Jiří Vaněk je optimistou. "Minulý rok se jí Asie taky nepovedla a letěli jsme na 'malé masters' a ona od prvního zápasu předváděla neuvěřitelný tenis."

Přehrát

00:00 / 00:00

Keysová a Cibulková své premiéry na Turnaji mistryň nezvládly, dnes je na řadě Karolína Plíšková

"Byl to pro ni nejlepší turnaj celé sezony. I s Venus hrála neskutečný zápas, prohrála těsně 5:7 a 6:7," vzpomíná Jiří Vaněk na loňský podobně hraný turnaj v Číně, kde Karolína Plíšková ze skupiny postoupila a až ve finále podlehla starší ze slavných sester Williamsových.

Ještě jedna zkušenost by mohla české hráčce dodat kuráž. Pozitivní vzájemná bilance, kterou se soupeřkou Španělkou Muguruzovou zatím má.

"Hraje se mi s ní líp, je to odvážnější tenis z obou stran. Není tam tolik pomalých výměn," naráží Karolína Plíšková na odlišný herní styl dalších konkurentek v 'bílé skupině' Turnaje mistryň, Světlany Kuzněcovové a Agnieszky Radwaňské.

Právě Ruska s Polkou svým vzájemným duelem dnešní program ve 13.30 zahájí. Až utkání skončí, dojde na velkou premiéru čtyřiadvacetileté Češky.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme