Serena posedmé ovládla Wimbledon. Kerberové oplatila australskou porážku

Tenisová fenoménka Serena Williamsová nepřipustila třetí porážku v grandslamovém finále v řadě. V boji o titul na Wimbledonu porazila svou přemožitelku z Australian Open, Němku Angelique Kerberovou, ve dvou setech. Mísu Venus Rosewaterové získala už posedmé.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mísa Venus Rosewaterové a Serena Williamsová. Staré známé

Mísa Venus Rosewaterové a Serena Williamsová. Staré známé | Zdroj: Reuters

„Miluji zápasy s Angelique. Díky ní hraju svůj skvělý tenis, navíc je to skvělý člověk. Děkuju jí, že tu byla,“ směřovala obhájkyně wimbledonského titulu první slova k finálové soupeřce.

Svým sedmým triumfem v All England Clubu dorovnala Serena Williamsová legendární Stefi Grafovou nejen v počtu wimbledonských titulů, ale také v celkovém počtu grandslamových trofejí. Celkem jich má už 22.

Ten poslední získala po velkém boji. Nechytatelný křižný forhend, kterým po 47 minutách finále vyhnala Serena Williamsová Angelique Kerberovou z kurtu, byl vyvrcholením nesmírně kvalitního prvního setu. Němka byla většinu úvodního dějství pod tlakem, ale bránila se téměř bezchybně.

Během svých pěti servírovacích her odvrátila Kerberová tři brejkboly, jenž za stavu 5:6 dovolila vládkyni světového tenisu další dva a ten druhý už neodvrátila.

Ke své první brejkové šanci se Kerberová dostala až v šesté hře druhé sady, jenže Williamsová reagovala s přehledem: Její další podání měly rychlost 188 a 200 kilometrů v hodině. Vítězka Australian Open nedosáhla ani na jedno.

Diváci na centrálním dvorci reagovali na tvrdé i technické výměny potleskem vestoje pro obě tenistky a dočkali se vyvrcholení. Serena Williamsová si vyhrála 4 míče v řadě, vypracovala si brejkbol a Němka těžkou situaci neustála.

Následovaly další tři skvělé servisy, přechod na síť a pád šťastné vítězky na trávník. Serena Williamsová vyhrála 7:5 a 6:3.

Tenisový turnaj Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 28,1 milionu liber):
Ženy:
Dvouhra - finále:
S. Williamsová (1-USA) - Kerberová (4-Něm.) 7:5, 6:3.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme