Tomáš Berdych odvrátil v Miami čtyři mečboly a postoupil do osmifinále

Český tenista Tomáš Berdych odvrátil ve 3. kole turnaje v Miami čtyři mečboly a otočil zápas s Australanem Bernardem Tomicem. První set česká jednička ztratila v tie-breaku a ve druhém už prohrávala 0:4, přesto se po dvou a půl hodinách radoval Berdych z výhry 6:7, 7:6 a 6:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Miami do osmifinále

Český tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Miami do osmifinále | Zdroj: ČTK

„Dnes to byl boj s podmínkami, sám se sebou, soupeř k tomu, takže to bylo nesmírně těžké utkání,“ svěřil se Berdych.

Jeho soupeřem byl 22letý Australan Bernard Tomic, který se nedávno podílel na vyřazení českého týmu z Davis Cupu. K výhře měl nakročeno i ve třetím kole turnaje v Miami. První set získal ve zkrácené hře a ve druhé sadě dvakrát prolomil podání české světové devítky.

Ani stav 6:7 a 0:4 rodáka z Valašského Meziříčí nevyřadil. Australan v koncovce druhé sady nevyužil mečboly a dovolil Berdychovi vzít si dva servisy zpět. V tie-breaku druhé sady pak zkušenější český hráč vyrovnal a třetí sadu ovládl 6:1.

„Jsem strašně moc rád, že se ho povedlo otočit a o to je to daleko cennější,“ dodal český tenista po dvouapůlhodinové bitvě.

Dalším soupeřem turnajové osmičky bude Francouz Gael Monfils, se kterým má Berdych pozitivní zápasovou bilanci 4:1.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):
Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (8-ČR) - Tomic (25-Austr.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:3), 6:1, Verdasco (29-Šp.) - Nadal (2-Šp.) 6:4, 2:6, 6:3, Monfils (17-Fr.) - Tsonga (11-Fr.) 6:4, 7:6 (7:4), Mónaco (Arg.) - García-López (23-Šp.) 7:5, 6:4.

Simona Bartošová, Craig Gabriel, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme