Samkové těsně unikl velký křišťálový glóbus. Skončila druhá o 40 bodů

Snowboardcrossařce Evě Samkové o několik desítek centimetrů unikl velký křišťálový glóbus. Ve španělském středisku Baqueira Beret skončila na druhém místě za Australankou Brockhoffovou. Nedokázala tak využít zaváhání Italky Moioliové, která těsně uhájila vítězství ve Světovém poháru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Foto: Filip Jandourek

Mezi Evou Samkovou a Michelou Moioliovou byl před posledním závodem Světového poháru snowboardcrossařek rozdíl 390 bodů. S tisíci body za vítězství se ale česká olympijská vítězka mohla před svou konkurentku klidně dostat.

Navíc Samková ve Španělském Baqueira Beretu od první jízdy vládla. Vyhrála kvalifikaci, ve čtvrtfinále se na vedoucí místo dostala odvážným manévrem, ve kterém předjela hned dvě soupeřky. Suverénně ovládla i semifinále.

Moioliová jí navíc dala obrovskou šanci, když v semifinále spadla. V malém finále si ale Italka zajistila 450 bodů za 5. místo a postavila tak Samkovou před jasný úkol: K zisku velkého křišťálového glóbu Češka musela vyhrát.

To se ale nepovedlo. Evě Samkové se nepovedl start a dlouho byla poslední. Na trati se sice dostala až na druhé místo za Australanku Belle Brockhoffovou. Před ní se ale nedostala.

Za druhé místo dostala „pouze“ 800 bodů. V celkovém pořadí má 5060 bodů, vítězka SP Moioliová o 40 víc.

SP ve snowboardcrossu v Baqueira Beret (Španělsko):
Muži: 1. Pullin (Austr.), 2. Hill (Kan.), 3. Eguibar (Šp.), 4. Vaultier (Fr.), ...11. Kubičík (ČR).
Konečné pořadí SP (po 8 závodech): 1. Vaultier 5140 b., 2. Hämmerle (Rak.) 3840, 3. Eguibar 3366, ...41. Kubičík 394,4, 86. Hanko (ČR) 14,3.
Ženy: 1. Brockhoffová (Austr.), 2. Samková (ČR), 3. Trespeuchová, 4. Moenneová Loccozová (obě Fr.).
Konečné pořadí SP (po 8 závodech): 1. Moioliová (It.) 5100, 2. Samková 5060, 3. Brockhoffová 4460, ...36. Hopjáková 130, 41. Veselková (obě ČR) 70.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme