Silnice jsou rok od roku horší

29. březen 2012

Člověk si časem zvykne na všechno, takže díry na silnicích nás na jaře už ani nepřekvapí, prostě s nimi počítáme. Alespoň se k tomu přiznalo 30 procent hlasujících v naší internetové anketě. Na druhou stranu je potřeba říct, že to letos není na našich silnicích tak hrozné. Přesvědčeno je o tom dalších 44 procent lidí, zatímco zbytek si říká, že děr a výmolů je více než před rokem.

„Je to hodně individuální, protože každý jezdí po jiných silnicích, ale tam, kde jezdím já, mi přijde, že silnice jsou rok od roku horší,“ říká Petr Čaník, zakladatel servu Výmoly.cz, na který loni mohli poprvé sami řidiči přidávat fotografie děr a výmolů po celé naší republice.

Loňská zima byla hodně krutá, takže problémů bylo hodně. Letos je to o něco lepší, protože zimní období, byť hodně mrazivé, se „scvrklo“ prakticky do jednoho měsíce. Teoreticky by tak mohlo být více peněz na opravy, protože podle předběžných informací stála zimí údržba méně než se předpokládalo. I škody po zimě jsou tak menší.

„Termín škody po zimě je těžko uchopitelný, protože my nedokážeme přesně říct, které škody vznikají následkem zimy a které lze připsat na vrub životnosti vozovky,“ vysvětluje ředitel Olomoucké správy silnic Drahomír Babnič.

Jak hodně a jak často se díry na silnicích objevují, záleží na mnoha okolnostech. Jednak na intenzitě dopravy, ale především na kvalitě údržby, která jde ruku v ruce s finančními možnostmi jednotlivých správců komunikací.

Když nejsou peníze, bude se záplatovat

„Pokud by finanční zdroje odpovídali našim požadavkům, neopravovali bychom silnice současnou metodou takzvaného záplatování, tedy pouze lokálních oprav, ale udělali bychom celý pás vozovky. To je mnohem trvanlivější metoda, která by zároveň přinesla řidičům větší komfort cestování. Takové prostředky však prostě nesjou,“ povdechl si Babnič.

Takže je to začarovaný kruh. Když se bude jenom záplatovat, bude na silnicích přibývat děr a zima to vždycky ještě víc odhalí. Na druhou stranu máme téměř 55 tisíc kilometrů silnic, takže asi nelze okamžitě na všech udělat nový, kvalitní povrch.

Na mnoha místech jen najdete značky, upozorňující na výmoly a sníženou rychlost. Správce komunikace však v té chvíli udělal vše, co mohl, takže pokud si na takovém místě poškodíte auto, je to vaše vina. „Správa komunikace udělala maximum pro to, aby řidiče informovala o nebezpečí, a on je povinnen přizpůsobit rychlost jízdy stavu a povaze vozovky. Šance uplatnění odpovědnosti správce komunikace je velmi mizivá a záleží to na konkrétním případě. Pokud však má klient sjednané havarijné pojištění, má šanci na náhradu škody,“ potvrzuje Pavel Novotný z pojišťovny Alianz.

S výmoly na silnicích prostě musíme počítat stejně jako s řidiči, kteří se ne vždy věnují stoprocentně řízení.

autor: evk
Spustit audio