V nemocnici za Ondřejem Klymčiwem

16. leden 2016

Motorkář Ondřej Klymčiw, vážně zraněný na Rallye Dakar, by měl být připraven na transport do České republiky. V nemocnici v Cordobě, kde mu vrátili do jamky vykloubenou kyčel a operovali pánev, ho navštívili kamarádi z týmu. A natočili s Ondrou vzkaz. O Ondrově zdravotním stavu povídal i Jan Richter.

J. R.: Obrovské poděkování patří všem lékařům, kteří se o něj starali. Tým, který organizuje tyto záchranné operace člověka, pracuje naprosto profesionálně. Ondra byl velice rychle ošetřený na místě, dostal základní péči, rychle byl připravený k transportu, velmi rychle proběhl transport a byl na odborném pracovišti, kde se o něj postarali. Rychle ho operovali a můžeme říct, že v tuhle chvíli ho lékaři připravují na transport domů.

Jaký jste měl pocit z Ondry? Jak byl optimistický, tím, že ta nehoda byla těžká a následky také?

J. R.: Ondra prodělal veliké trauma, podepsalo se to na něm, ale je bojovník, tak celou tu situaci zvládá velmi dobře. Jo optimista a myslím, že je připravený vrátit se zpátky ke svému sportu, který má rád.

Byl na Ondrově tváři nějaký úsměv, když vás viděl?

Dneska jsem viděl velký úsměv, když za ním přišla rehabilitační sestřička.

Od Ondry Klymčiwa máme dokonce vzkaz:

„Všechny vás moc zdravím z nemocnice v Cordobě. Podle všeho bych už zítra měl být schopen transportu do České republiky, do nemocnice do Pardubic. Cítím se lépe, strávil jsem tady několik nocí na morfiu. Podle všeho vyšetření vypadají dobře v rámci možností a operace se zdařila. Stále mám drenáž z plic, ale to už jsou všechno jenom takové drobnosti. Takže bych vám za sebe i za svůj tým chtěl poděkovat, že jste nám drželi palce, stáli při nás a doufám, že na nás nezanevřete a příští rok budete zase fandit.“

Odkaz na video nehody Ondřeje Klymčiwa zde.

autor: jař
Spustit audio