Zelný salát s křenem a jablky
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Hlávka bílého zelí 1 kg
- Jablka 500 g
- Čerstvý křen 300 g
- Mléko 10 cl
- Řepkový olej 2 cl
- Calvados 2 cl
- Sůl
Postup:
Bílé zelí nakrájíme na tenké nudličky, přidáme strouhaný křen na pár vteřin spařený v mléce a jablka nastrouhaná i se slupkou.
Přilijeme řepkový olej, calvados a osolíme. Dobře promícháme a podáváme.
Jemný, ale zároveň pikantní salát je dobrý i samotný, ale naprosto senzační k zabijačkovým specialitám.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka