Basketbalový pohár vyhrály Pardubice, Děčín hrál část zápasu bez trenéra

Český pohár se stal kořistí basketbalistů Pardubic. Ti dokázali využít výhody domácího prostředí a ve finále porazili Děčín jasně o 20 bodů 87:67. Východočeši přitom ve finále vůbec být nemuseli, semifinále s Kolínem otáčeli až v posledních vteřinách zápasu. Na finálovém výsledku se podepsala i absence děčínského trenéra Budínského, který většinu druhého poločasu musel strávit v kabině.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

basketbalisté pardubic slaví zisk českého poháru

basketbalisté pardubic slaví zisk českého poháru | Zdroj: ČTK

V semifinálových duelech potvrdili roli favoritů basketbalisté Děčína a Pardubic. Válečníci si bez větších problémů poradili s Opavou, naproti tomu Východočeši se hodně trápili s Kolínem, který nakonec porazili o jediný bod.

Obraz finále byl ale jiný a pardubičtí si šli za pohárem od začátku. Nakonec po více než dvaceti letech mohli zvednout trofej nad hlavu a slavit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Finále Českého poháru basketbalistů sledoval reportér ČRo Ota Gutwirth

„Jsme hrozně rádi a myslím, že to bylo vidět na celé hale. I když tu bylo několik fanoušků z Děčína, kteří také dělali výbornou atmosféru, tak na oslavách bylo vidět, že hrajeme doma. Určitě si to užijeme,“ vyjádřil svou radost po závěrečném hvizdu i pardubický kapitán Lukáš Kotas.

Pardubice si vypracovaly náskok už v první čtvrtině a ten si průběžně udržovaly po celé utkání.

„Hráli jsme špatně. Špatně jsme bránili, hodně z nás nebylo schopných dát koš z podkoše, to bylo nějak začarované. Pardubice hrály líp, byly lepší a mají pohár. Můžu jim jen pogratulovat,“ uznal děčínský pivot Jakub Houška.

Náhradní trenér jen hecoval

Klíčovým momentem byl závěr třetí čtvrtiny. V ní během 12 sekund dostal hostující trenér Pavel Budínský dvě technické chyby a rozhodčí ho nekompromisně poslali z lavičky pryč. Tým tak dohrával bez trenéra a to byl poslední rozhodující moment zápasu.

„Pak narostl rozdíl na 20 bodů a Pardubice jsou moc dobré, abychom to dokázali stáhnout, navíc bez trenéra,“ myslí si generální manažer Děčína Lukáš Housek, který musel zápas dotrénovat.

„Neznám akce. Koučoval jsem tým tak, že jsem kluky hecoval. Snažil jsem se to dělat nejlépe, jak dovedu, ale nejsem kouč,“ uznal manažer Děčína.

S ubývajícími minutami bylo jasné, že výhru už pardubickým nikdo nevezme. Východočeši si tak splnili jeden z předsezonních cílů, kterým bylo domácí trofej získat. Následovat tak určitě budou oslavy, ale s ohledem na blížící se ligu přiměřené.

„Český pohár je jedním z vrcholů a byl to náš cíl. Oslavy budou velké, ale je před námi značná část ligy a play-off. Na to se budeme chtít taky soustředit,“ říká kapitán pardubických basketbalistů a čerstvých vítězů Českého poháru Lukáš Kotas.

Třetí místo v turnaji obsadila Opava, čtvrtý zůstal Kolín.

 

Beksa zdraví fanoušky z týmové oslavy. :-)

Zveřejnil(a) BK Pardubice dne 13. únor 2016

Vojtěch Man, Oto Gutwirth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme