Podmínky pro utečence na řecko-makedonské hranici se stále zhoršují

Přes veškerou mezinárodní pomoc hrozí v uprchlickém táboře na řecko-makedonské hranici humanitární krize. Makedonský ministr zahraničí vyzval řecké úřady, aby víc než 12 tisíc lidí, kteří se v táboře tísní, rozdělily do více středisek. Ta už jsou k dispozici, uprchlíci se ale bez ohledu na špatné podmínky stahují k hranici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Uprchlíci v táboře na řecko-makedonském pomezí

Uprchlíci v táboře na řecko-makedonském pomezí | Zdroj: Reuters

„Poměry v táboře se pořád zhoršují. V noci pršelo a ochladilo se. Pro všechny ty rodiny s dětmi, jsou tu velmi špatné podmínky k životu,“ říká Babar Baluch z Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky.

Ukazuje na pole plné kaluží, kde stojí stany běženců. Mnozí uprchlíci dnes hledali suchá místa, na která by mohli své provizorní příbytky přesunout.

Nikdo neví, jak dlouho ještě budou tito lidé na řecko-makedonské hranici čekat a co s nimi bude dál.

Přísné podmínky, za kterých Makedonie pouští utečence na své území, ale většinu z nich od jejich cíle dostat se do západní Evropy neodrazují.

Tea Veseláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme