Rowlingová překvapila účastníky veřejného čtení v zapadlé knihovně na Orknejích

Menší šok zažili v sobotu návštěvníci veřejného čtení na Orknejích u skotských břehů. Do knihovny v městečku Kirkwall totiž bez ohlášení přišla jedna z největších celebrit současného literárního světa, J. K. Rowlingová. Vše začalo nevinným špičkováním knihoven na Orknejích a ještě o něco vzdálenějších Shetlandech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britská spisovatelka  J.K.Rowlingová

Britská spisovatelka J.K.Rowlingová | Zdroj: Reuters

Obě instituce se totiž sázely, které velké celebrity je začnou sledovat na sociálních sítích.

Rowlingová pak na twitteru nečekaně zareagovala na zprávu o orknejském veřejném čtení z detektivky Volání kukačky, kterou napsala pod pseudonymem Robert Galbraith.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rowlingová překvapila účastníky veřejného čtení v zapadlé knihovně na Orknejích

Knihovník Stewart Bain začal se slavnou autorkou komunikovat, nedával si ale sebemenší naději, že by se Rowlingová skutečně mohla na nehostinných ostrovech v sobotu objevit.

„Obyčejně je to taková dost neurvalá banda lidí, kteří se nestydí říct svůj názor. Mívám problém udržet je pod kontrolou. Úplně jsme zapomněli diskutovat o knize, kvůli které jsme se sešli. Paní Rowlingová zkrátka přišla a vmísila se mezi nás. Povídala o své práci, o tom, proč píše detektivní romány, a pochopitelně došlo i na Harryho Pottera. Odpovídala na otázky a dělala nám vážně skvělou společnost,“ zhodnotil knihovník.

Anglická spisovatelka žijící trvale ve skotském Edinburghu si akci podle vlastních slov také moc užila. Rowlingová velmi pochválila zejména citronový koláč, na který ji Stewart Bain nalákal.

Shetlandská knihovna přiznala dílčí porážku, v dohledné době se prý ovšem pokusí dostat do svých prostor zpěváka Garyho Barlowa.

Joanne Rowlingová / Harry Potter | Foto: Český rozhlas

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme