Trump není podle předsedy EP vhodným kandidátem na prezidenta

Americký magnát Donald Trump usilující o republikánskou nominaci na prezidenta USA není podle předsedy Evropského parlamentu vhodným kandidátem na tuto funkci. Martin Schulz to prohlásil v rozhovoru s francouzskou televizí i-Tele. Na Trumpa jako prezidenta podle něj není připravena Evropa ani USA.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aktuální celoamerický průzkum veřejného mínění ukazuje, že stranické nominace získají Trump (na snímku) s Clintonovou

Aktuální celoamerický průzkum veřejného mínění ukazuje, že stranické nominace získají Trump (na snímku) s Clintonovou | Zdroj: Reuters

„Trump patří k lidem, jaké máme také my tady v Evropě. K lidem, kteří najdou na všechno obětního beránka, ale nikdy nenabídnou konkrétní řešení. Upřímně dávám přednost jinému kandidátovi,“ řekl Schulz podle agentury Reuters s odkazem na demokratickou uchazečku Hillary Clintonovou.

Trump vede v primárkách a má naději stát se republikánským kandidátem v listopadových prezidentských volbách. Vysloužil si ale kritiku za výroky ohledně řešení migrace z Mexika a za návrh dočasného zákazu vstupu muslimů na území USA.

Mnozí Trumpa viní z vyvolávání napětí a rozdělování americké veřejnosti. Projevuje se to vyhrocenou atmosférou na shromážděních, to páteční svolané do Chicaga byl Trump nucen zrušit kvůli otevřenému střetu jeho stoupenců s jeho odpůrci.

Sociální demokrat Schulz si loni vysloužil kritiku za výroky k vývoji v Polsku. Nástup konzervativní vlády přirovnal ke státnímu převratu. Premiérka Beata Szydlová tehdy od něj požadovala omluvu, Schulz ji ale odmítl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme