Altnerův advokát považuje odeslání spisu Nejvyššímu soudu za protiprávní

Právní zástupce Zdeňka Altnera pravděpodobně podá stížnost na Obvodní soud pro Prahu 1. Nesouhlasí totiž s tím, že soud včera poslal spis a dovolání ČSSD k Nejvyššímu soudu. Strana v dovolání požaduje odklad vykonatelnosti pravomocného rozhodnutí, podle kterého má zaplatit bývalému advokátovi Altnerovi téměř 338 milionů korun za služby ve sporu o Lidový dům.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejvyšší soud České republiky

Nejvyšší soud České republiky | Foto: Tomáš Adamec

Podle Altnerova právního zástupce Václava Veselého měl soud počkat na vyjádření Zdeňka Altnera a až poté odeslat spis do Brna.

„Má poskytnout lhůty pro vyjádření protistran a teprve poté, co se mu to doručí zpět, má zkompletovat spis a odeslat ho k příslušnému soudu, v tomto případě k Nejvyššímu soudu. A to nedodržel,“ uvedl Veselý.

S jeho názorem ale nesouhlasí mluvčí Obvodního soud pro Prahu 1 Alena Novotná. Podle ní soud postupoval správně.

„Zatím bylo doručeno jenom dovolání žalované strany, že ověřil zaplacení soudního poplatku, poslal dovolání protistraně čili doktoru Altnerovi a jeho právnímu zástupci k vyjádření. Lhůta mu plyne, takže dostal prostor k tomu, aby se k němu vyjádřil, a to vyjádření bude samozřejmě zasláno Nejvyššímu soudu,“ řekla Novotná.

Sociální demokraté podali dovolání proti rozhodnutí pražského městského soudu 8. dubna. Rozporují především vysokou smluvní pokutu, která za 5734 dní od podání žaloby do vynesení rozsudku činí 318 milionů.

Rozsudek o povinnosti ČSSD hradit je pravomocný, ale strana zatím částku uhradit nechce a plánuje nejprve uspokojovat Altnerovy věřitele, kteří se jí hlásí. Začala s tím ve středu.

Spor o odměnu za soud o Lidový dům - Zdeněk Altner, Václav Halbich aj. | Foto: Český rozhlas

ČRo, Jaroslav Gavenda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme